Aksoy Araştırma Anketine Göre Millet İttifakı Cumhur İttifakı'nı Geçti

TAKİP ET

Aksoy Araştırma'nın son anketine göre Millet İttifakı'nın oyları Cumhur İttifakı'nı geride bıraktı.

Aksoy Araştırma'nın son anketinde yöneltilen "Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna vatandaşların yüzde 26,7'si AKP, yüzde 24,5'i CHP, yüzde 11,6'sı İYİ Parti, yüzde 8,9'u HDP, yüzde 7,0'ı MHP, yüzde 2,1'i DEVA Partisi, yüzde 1,2'si Gelecek Partisi, yüzde 0,7'si Saadet Partisi cevabını verirken yüzde 7,2'lik bir grup "oy kullanmam", yüzde 6,4'lük bir grup "kararsızım", yüzde 0,2'lik bir grup "belirtmek istemiyorum", yüzde 3,5'lik bir grup ise "diğer partiler" yanıtını verdi.

Araştırma sonuçlarını Halk TV yayınında paylaşan Ertan Aksoy, "Sonuç bize büyük bir paradigma değişimini gösteriyor. Bugüne kadar siyaseti analiz edenler hep şuna daha çok yaslandılar; 'AKP din istismarını yoğun kullanıyor ve bu nedenle iktidarda.' doğru kullanıyor ama hiçbir zaman tek başına iktidarı getirmedi. AKP yıllarca toplumun büyük bir kısmını iyi yönettiğine ikna etti. Muhalif blokta ise yöneteceğine dair iyileştirmeye çok açık alanlar vardı. Paradigma değişikliği orman yangınlarıyla birlikte değişti. İktidarın yönetemediği daha fazla deşifre oldu ve muhalefetin ise yönetmeye hazır olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

Araştırmada kararsız olduğunu ya da oy kullanmayacağını belirten vatandaşların oylarının aritmetik olarak dağıtılması halinde Cumhur İttifakı oylarının yüzde 39,3'te kalırken Millet İttifakı oylarının yüzde 41,9'a ulaştığı görüldü.

Aksoy Araştırma'nın Temmuz ayı anketinde de Cumhur İttifakı oyları yüzde 40,3, Millet İttifakı'nın oyları yüzde 42,9 olarak ölçülmüştü.

Aksoy Araştırma Anketine Göre Millet İttifakı Cumhur İttifakı'nı Geçti