Aksoy Araştırma: Haziran Ayı İtibarıyla Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nı Geride Bırakmış Durumda

TAKİP ET

Birçok kamuoyu araştırmasında Cumhur İttifakı'nın oylarının eridiği görülürken Aksoy Araştırma Şirketi'nin sahibi Ertan Aksoy, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

AKP'de ve tüm iktidar bloğunda "geri çevrilemeyen" bir oy kaybı yaşandığını kaydeden Aksoy, Eskiden tansiyon alanları yaratıp bir sınır dışı operasyon veya başka bir alanla geriye çevrilmeye çalışırken bugün gelinen yerde artık bu tür tansiyon alanları iktidarın sorununu çözmüyor" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı, Cumhur İttifakı'nı Geride Bırakmış Durumda

2020 yılı Eylül ayında yaptıkları araştırmada AKP'nin kararsızlar dağıtıldığında yüzde 38 oy aldığını belirlediklerini belirten Aksoy, "Şimdi kaybetme ivmesi devam ederek yüzde 31’e gelmiş durumda. Aynı durumu ittifaklar konusunda da söyleyebiliriz. Özellikle haziran ayı itibariyle Millet İttifakı, Cumhur İttifakını geride bırakmış durumda" diye konuştu.

"Bu pazar bir seçim olsa, biz millet ittifakının iktidarına uyanmış oluruz. Bu şu an için çok net. Toplumda erken seçim beklentisi her geçen gün daha fazla artıyor" diyen Aksoy "Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk dile getirdiği dönemde görece daha düşük olan erken seçim talebi zaman içerisinde muhalefetin daha fazla dillendirmesi ve kararlı tutumu aynı zamanda ülkede başta ekonomi olmak üzere seçmen davranışını etkileyen bir çok başlığın kötüye gidiyor olması seçmenin erken seçim talebinin her geçen gün daha fazla karşılık bulmasını sağladı. Seçmenin yarısından fazlası yani yüzde 55-60’lık bir grup bugün için erken seçimi gerekli görüyor" ifadelerini kullandı.

Aksoy Araştırma Haziran Ayı İtibarıyla Millet İttifakı Cumhur İttifakı'nı Geride Bırakmış Durumda