Alacağını İsteyen Çocuğu Darp Eden Patrona 36 Ay, Dayak Yiyen Çocuk İşçiye 25 Ay Hapis

TAKİP ET

Çocuk işçi Ş.C.K.'nin parasını vermeyen ve alacağını isteyen çocuğu darp eden patrona 30 ay hapis cezası verilirken, Ş.C.K.'ye patronuna ait aracı izinsiz aldığı gerekçesiyle 25 ay hapis cezası verildi.

Afyon'da bir balıkçıda çalışan 16 yaşındaki Ş.C.K., emeklerinin karşılığı olan parayı alamadı. Patronuna giderek alacağı olduğunu söyleyen çocuk, yaptığı işin bedelini istediği için patronu A.A. ile arkadaşı A.S. tarafından darp edildi.

Demir sopa, tekme ve yumrukla saatlerce şiddete maruz kalan Ş.C.K., alkollü saldırganların elinden ancak sabaha karşı kurtularak tedavi olabildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralanan küçük çocuğun ailesi, patron ve arkadaşından şikayeçi oldu. Ancak A.A. ve A.S. ise, Ş.C.K.'yı kendilerine ait aracı izinsiz aldığı için darp ettiklerini iddia etti. Bunun üzerine Afyonkarahisar 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada sanık A.A. 3 yıl hapis cezası, A.S. 2 yıl 6 ay hapis cezası Ş.C.K. ise patronuna ait aracı izinsiz aldığı gerekçesiyle 25 ay hapis cezası aldı ve hükmün açıklanması geri bırakıldı. 2 kişinin tutuklanması için ayrıca bir üst mahkemenin kararı onaması gerektiğine hükmedildi.

afyon balıkçı darp 16 yaş çocuk patron mağdur hapis