Alanya'da Orman Yangını

TAKİP ET

Antalya'nın Alanya ilçesinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.

Antalya'nın Alanya ilçesine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Alacami Mahallesi'ne bağlı Çökele Yaylası'nda saat 08.00 sıralarında orman yangını çıktı. Alevleri fark eden çevre sakinleri, Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye Birimi ve Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine ihbarda bulundu.

Yangına çok sayıda ekip, Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ve Alanya Belediyesi'nin su tankeri ile müdahale edildi. Alevler kısmen kontrol altına alınırken, yaklaşık 10 dönümlük ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Esen rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarının uzadığı aktarılırken, Alacami Mahallesi Muhtarı Kerim Teker, "Sabah saatlerinde başlayan yangına ekipler müdahale ediyor. Rüzgar nedeniyle etkili olan yangın, müdahalenin ardından kısmi olarak kontrol altına alındı. Yangın yerleşim yerlerine uzak bölgede. Bizler için bir tehlike söz konusu değil. Halkımızı orman yangınları konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.

antalya alanya yangın orman yangını çıktı belirsiz alacami mahallesi çökele yaylası sabah kontrol altına alındı kısmen henüz belirlenemeyen bir sebeple itfaiye orman işletme müdürlüğü