Albayrak'ı İstifaya Sürükleyen AKP'nin Gelecek ve DEVA Korkusu mu

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın beklenmedik istifasına ilişkin ilginç bir iddia daha ortaya atıldı. Buna göre partide 30-40 vekilin Albayrak'la yola devam edilmesi halinde yeni partilere geçeceğinin öğrenilmesi üzerine Erdoğan tarafından Damat Bakan'dan istifası istendi.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından yaptığı bir açıklamayla istifa etmesi üzerine olayın perde arkasına ilişkin soru işaretlerine yanıt arayan çok sayıda isim, çeşitli iddialar ortaya attı.

Albayrak'ın Merkez Bankası Başkanlığına Naci Ağbal'ın atanmasından duyduğu rahatsızlık nedeniyle istifa ettiği konuşulurken siyasi arenayı ısıtacak bir kulis bilgisi daha kamuoyunun gündemini meşgul etmeye başladı.

Son iddiaya göre Damat Bakan'dan istifa etmesi bizzat AKP lideri Erdoğan tarafından istendi. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Albayrak'la yola devam edilmesi halinde 30-40 kadar AKP'li milletvekilinin eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek ve eski Bakan Ali Babacan liderliğindeki DEVA partilerine katılacağını iletmesi Erdoğan'ı endişelendirdi. Bunun üzerine Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bu iddiayı araştırması için görevlendirdi. Soylu'nun teyit etmesi üzerine Albayrak'la bir görüşme gerçekleştiren kayınpederi Erdoğan, istifasının daha uygun olacağını kaydetti.

Öte yandan Albayrak'ın istifasına ilişkin yandaş medyanın sessizliğini koruması ve hala resmi bir kurumdan açıklama gelmemiş olması çeşitli iddiaların da gündeme taşınmasına sebep olamaya devam ediyor.

akp gelecek partisi deva partisi mhp bülent arınç vekil transferi berat albayrak damat bakan albayrak'ın istifası