Albayrak'ın Avukatı: Merkez Bankasına Dair Yapılan Tüm İşlemler Mevzuata Uygun

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden kasım ayında istifa eden ve o zamandan beri medyada gözükmeyen Berat Albayrak'ın avukatı, muhalefetin müvekkili ile ilgili yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

Müvekkilinin, muhalefetin dile getirdiği iddialara karşı 500 bin TL'lik bir dava açacağını ve kazanılması takdirinde bu tazminat tutarınının şehit ailelerine bağışlanacağını aktaran Avukat Sinan Göktaş açıklamasında "Albayrak görevinden ayrıldığı günden bu yana normal bir Türk ailesinde olduğu gibi evinde eşi ve çocukları ile zaman geçirmektedir" ifadelerini kullanıldı.

CHP son günlerde sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Albayrak'a yönelik "Damat nerede?" sorusunu yöneltiyordu.

Merkez Bankası ile ilgili eleştirilere de cevap veren Avuka Göktaş, tüm işlemlerin mevzuata uygun olduğunu ve kamu zararının mevzuat olmadığını iddia ettiği açıklamasında;

"Merkez Bankası rezervlerine yönelik işlemler yürürlükteki mevzuata uygun bir şekilde finansal istikrar ve fiyat istikarı hedefleri doğrultusunda ödemeler dengesi ihtiyaçlarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Merkez Bankasının herhangi bir miktarda döviz ya da TL cinsinden kaynağının farklı yere transfer edilme, yok olma, buhar olma ihtimali yoktur. Ayrıca para akışının her bir kuruşunun izi sürülebilir ve takip edilebilirdir."

Berat Albayrak hazine maliye Merkez Bankası aile avukat para transfer CHP eleştirir iddia dava şehit