Alçı, Kılıçdaroğlu'nu Övmelere Doyamadı

TAKİP ET

Yandaş yazar Nagehan Alçı, "helalleşme" çıkışı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu öve öve bitiremedi.

AKP'yi uzun yıllardır destekleyen ve Afganistan'a yaptığı seyahatin dönüşüyle birlikte "helalleşmeci" ve "uzlaşmacı" yayınlar yapmaya başlayan HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, HaberTürk canlı yayınında Kemal Kılıçdaroğlu'nu öve öve bitiremedi.

Alçı şunları söyledi:

"Bu helalleşme meselesi ile ilgili, bu çıkışınızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Helalleşme çıkışınızın Türkiye'ye çok iyi gelecek bir çıkış olduğunu düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu sizin CHP tarihinde de devrim yapan bir siyasetçi olduğunuzu düşünüyorum.

Ancak sizin bu çıkışınızdan sonra gelen tepkilere bakıyorum... Belki iktidar kanadından bu tip tepkiler geleceğini öngörmüş olabilirsiniz. Öte yandan sizi destekleyen CHP medyasına, CHP'li aydınlara bakıyorum. Bırakın size yönelik böyle dişe dokunur bir desteği, sessizlik bile değil, CHP tabanının önemsediği yerlerden, kalemlerden, size yönelik helalleşme çıkışına yönelik ciddi bir eleştiri görüyorum. 

Yani 'Helalleşme de nereden çıktı? Biz daha hesaplaşacaktık!' minvalinde çok sert eleştiriler görüyorum. Şimdi siz bir yandan CHP'nin makus talihini kırmak için çok önemli bir çıkış yapıyosunuz ve bence partinizin de ilerisine geçiyorsunuz, uzun süredir takip ettiğim kadarıyla bu böyle ama hem CHP medyası hem de CHP aydınları arkadan geliyor. Yani o eski çizgiyi ısrarla devam ettirmek istiyorlar gibi bir hava. Sizin bu dönüşümünüzü yakalayan bir CHP aydın sınıfına ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz?"

nagehan Alçı kemal Kılıçdaroğlu'nu Övmelere Doyamadı helalleşme