Alevi Derneğinden Erdoğan'a Rest: Cumhurbaşkanı'ndan Farklı Bir Türüz

TAKİP ET

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe'den tepki geldi. Erçe, "Biz çocuk yaşta evlenmeyi caiz sayan bir inancı temsil etmiyoruz. Bu haliyle Sayın Cumhurbaşkanı'ndan farklı bir türüz" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Sana kim dedi, 'Alevi misin, değil misin?' Bizim Alevi'ye de saygımız var, her türe saygımız var. Bunu söylemene ne gerek var"  sözlerine tepki gösterdi.

Erçe, Erdoğan'ın Alevilere yönelik "tür" ifadesine karşılık olarak "Evet, biz insan-ı kâmil olma yolunda ilerleyen bir inanca sahibiz. Biz 72 milleti aynı nazarda görmeyeni kendimizden saymayan bir inancız. Biz çocuk yaşta evlenmeyi caiz sayan bir inancı temsil etmiyoruz. Bu hâliyle Sayın Cumhurbaşkanı'ndan farklı bir türüz." dedi.

Erçe ayrıca, Aleviliğin inkâr edildiğini ve imha edilmeye çalışıldığını belirtti: "Aleviliği inkâr ediyorlar. İnkâr etmekle de kalmıyorlar, imha etmeye çalışıyorlar. Şimdi bunu asimile yoluyla yapmaya çalışıyorlar. Gün geliyor bizi folklorik bir topluluk olarak değerlendiriyorlar, gün geliyor bizi ayrı bir türmüş gibi değerlendiriyorlar. Ama ben bu ülkede yeniden laik, demokratik bir Cumhuriyet rejiminin inşa edileceğine inanıyorum."

Alevi recep Tayyip Erdoğan kemal kılıçdaroğlu hakaret