Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı Sarıtaş'a Saldırı: 9 Kişi Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a düzenlenen saldırıya ilişkin 9 kişi gözaltına alındı.

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a düzenlenen saldırıya ilişkin 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ayrıntılar geliyor...

Ne Olmuştu?

5 Ağustos günü Kartal Orhantepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda Selami Sarıtaş evinin önünde saldırıya uğramıştı.

Saldırganların motosikletli ve kasklı oldukları bildirilmiş, saldırıyı hafif yaralarla atlatan Sarıtaş'a düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı Evinin Önünde Saldırıya Uğradı

Sarıtaş Saldırıyı Anlattı

Olayı anlatan Sarıtaş, bir motosikletlinin bir anda önüne kırdığını belirterek "Bana bir şey soracaklar zannettim. 2 kişilerdi. Öndeki kasklı, arkadaki kapüşonlu ve maskeliydi. Arkadaki indi yanıma geldi. '15 numara neresi?' diye sordular. Ben de geride kaldığını söyledim. Camım yarıya kadar açıktı. Sonra bana hakaret, küfür ederek yumruk atmaya başladı" demişti.

Saldırganın kapıyı açmaya çalıştığını ama açamadığını anlatan Sarıtaş, "Sonra bir arbede yaşandı. 3-4 dakika sürdü. Ben kendimi yan koltuğa atarak ayaklarımla kendimi savunmaya çalıştım. Bana sürekli yumruk atarak darbediyordu. Ben de yaralandım. Araç durunca bir süre daha kargaşa devam etti. Aracın kornasına sürekli basılı tuttum. O sırada motosikletten inmeyen kişinin yanına giderek motora binip gittiler. Matem günlerimizde bu tür olaylar hoş olmuyor. Bizim birliğimizi dirliğimizi zedelemeye çalışan sağduyuyla bu tür insanlara fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

alevi vakıfları federasyonu alevi ikinci başkanı selami sarıtaş saldırı 9 kişi gözaltına alındı