Alevlerin Arasında Kalan Orman Memuru Yaşadığı Dehşeti Anlattı

TAKİP ET

Denizli'de çıkan yangını söndürme çalışmalarına katıldığı sırada yanan orman muhafaza memuru Yaşar Kozakbaş başından geçenleri anlattı.

2 Ağustos'ta Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı kırsal Yayla Mahallesi’nde çıkan yangını söndürmek üzere bölgeye giden Yaşar Kozakbaş, alevlerin arasında kaldı. 

50 yaşındaki 30 yıllık orman muhafaza memuru Kozakbaş, vücudunun bir kısmının yanması sebebiyle Denizli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak yanıkları oldukça ciddi olan Kozakbaş, burada yapılan müdahalenin yetersiz olması sebebiyle  Eskişehir Şehir Hastanesine sevk edilerek yanık tedavi merkezine alındı. Vücudunda yüzde 40 oranında ve 3’üncü derece yanıklar oluştuğu tespit edilen orman memuru, iki kez ameliyat oldu. 

Bi Cesaret Geldi, Koştum

Kozakbaş, alevlerin arasında kalışının ardından zorlu bir sürecin başladığını ifade ederek, “Bize ‘Haydi yangına gidiyoruz’ dediler. Gittik, bana üç yol ayrımında ‘Burada kal’ dediler. Gelen araç, işçi, köylü ne varsa onları buradan sevk et dediler. Ben orada gelenleri sevk ederken aşağı tarafa bir baktım, yangın alt taraftan geçmiş, beni çevirmiş. Bu sefer yukarı koştum, yukarıyı da çevirmiş. Yapabileceğim hiçbir şey yok. Ya oturup yanacağım ya da 100 metrelik bir kekik tarlası var orayı çıkıp kurtulacağım.

Orada bir cesaret geldi. Koştum, bir zaman sonra yığıldım yere. Tekrar kalktım koştum, o kekik tarlasını geçtim. Şefimi arayıp yardım istedim. ‘Ben yandım, hemen yetiş’ dedim ama onlar da ateşi geçip gelememişler aşağıdan. Daha sonra gediler, arabayla Türlübey köyüne çıktık. Birkaç bardak su attılar üstüme'' dedi.

Bacaklarım Çok Kötü Durumda 

Kozakbaş, sağlık durumunun iyi olduğunu ancak kollarını kaldırmakta güçlük çektiğini ve bacaklarının durumunun çok kötü olduğunu anlattı.

''30 yıldır ormancılık yapıyorum ben. Çok aşırı rüzgar vardı, aşırıydı yani yangın bu nedenle çok büyüdü'' diye konuşan orman memuru, felaketin eşiğinden döndüğünü vurguladı. 

denizli orman yangını buldan yaşar kozakbaş alev yanık anlattı orman memuru