Aleyna Tilki'ye Çin Virüsü Aşısı Soruşturması Açıldı

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla sohbeti sırasında Çin virüsü ve aşısıyla ilgili söyledikleri yüzünden şarkıcı Aleyna Tilki hakkında soruşturma başlatıldı.

Bir vatandaş, "Anneme, kendime ve kardeşime aşı yaptırmayacağım. Çünkü güvenmiyorum. İnsanları corona virüs değil, ilaçlar öldürüyor olabilir mi?" ifadeleri nedeniyle Aleyna Tilki'yi CİMER'e şikayet etti.

İddiaya göre bir vatandaş, genç şarkıcıyı şikayet ettiği dilekçesinde "Aleyna Tilki, devleti aşağılayıp halk arasında korku ve paniğe neden oldu" ifadelerini kullandı.

Genç şarkıcı hakkında 'halkı korku ve paniğe sürüklediği' iddiasıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

20 yaşındaki Tilki, Çin virüsü testlerinin belirsiz çıktığını iddia etmiş ve Kasım 2020'de Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımda bu duruma tepki göstermişti.

"Nasıl Güveneceğiz?"

Genç şarkıcı, "12 gündür tedbir olsun diye evden çıkmadım. Yaptırdığım sürüntü testi pozitif. Aynı gün birkaç saat sonra tekrar yaptırdığım kan ve sürüntü testim bu sefer negatif" ifadelerini kullanmıştı.

Tilki,  aradan 12 gün geçmesine rağmen bir semptomu olmadığını belirtip. "Bu testlere nasıl güveneceğiz?" diye duruma tepki göstermişti.

Ünlü şarkıcı paylaşımına şu notu eklemişti:
"Tüm dünyada yapılan tüm testler bence yüzde 50 yanlış! Bu yüzden negatif çıkan negatif olduğuna güvenmesin. Saçma bir hata var bu testlerde. Yanımdaki insanlar da bir negatif, bir pozitif, bir negatif çıkıp durdu. Aynı gün hem de."

Aleyna Tilki covid19 korona Çin virüsü aşı covid