Ali Babacan, AKP'li Bülent Turan'a Sinirlendi: Seçimlerden Sonra Bütün O Dosyaları Açacağız

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dikkat çekici bir "ihale" açıklamasında bulundu.

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği "mega" projelere verilen hazine garantilerini ve bu ihalelerin davet usulü yapılarak yandaş müteahhitlerin zengin edilmesini eleştirdi.

İsmail Küçükkaya'nın AKP'li Bülent Turan'ın kendisine yolladığı 1915 Çanakkale Köprüsü projesinin ihalesine ve ihaleyi kazananlara ilişkin gönderdiği mesajı aktararak "Yani 'İhale yapıldı' demeye getiriyor" deyince Babacan şu ifadeleri kullandı:

"Bunların hepsini denetleyeceğiz, hiç merak etmesinler. Seçimlerden sonra bütün bu dosyalar masaya yatırılacak, yargı denetimi yapılacak, yasama denetimi yapılacak ve idari denetim yapılacak. Hiç boşuna konuşmasınlar, günü geldiği zaman hepsi bunların ortaya konacak.

Ne Numaralar Döndüğünü Biliyoruz

Biz bu işi biliyoruz herhalde değil mi? Ben 13 sene bu ülkenin ekonomisini yönetmiş birisiyim. Boşuna hikaye anlatmasınlar, hepsini biliyoruz, ne numaralar döndüğünü de biliyoruz. Boşuna kendilerini ortaya atıp rezil olmasınlar, günü gelince çünkü hepsi ortaya çıkacak."

"İlk 90 Gün Ne Kadar Yap-İşlet-Devret Projesi Varsa Denetime Sokacağız"

Küçükkaya'nın "Siz iktidara geldiğinizde bunlar inceleme konusu mu olacak? Bu mega projeler falan?" şeklindeki sorusuna yanıt veren Babacan, "Tabii ki. Biz bunu defalarca açıkladık ve üstelik ilk 90 gün diye taahhüdünü verdik. Bakın İsmail Bey, bizim en son açıkladığımız ekonomi ve finans eylem planı: Burada 119 madde var burada. Geçen ay açıkladık bunu. Ekonomi, finans, istihdam, hepsi var burada. Gün gün açıkladık, ilk 90 gün içerisinde ne kadar yap işlet devret projesi varsa hepsini denetime sokacağız dedik. Yargı denetimi, idari denetim ve yasama denetimi. Hepsini yapacağız, hepsini ortaya çıkaracağız. Hiç boşuna konuşup daha sonra rezil olmasınlar" ifadelerini kullandı.
 

ali babacan bülent turana sinirlendi seçimlerden sonra bütün o dosyaları açacağız ne dolaplar döndüğünü biliyoruz