Ali Babacan: Artık Erdoğan'ın Sokakta Yürümesi Çok Kolay Değil

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, verdiği demeçte Erdoğan'ın topluma karışamadığını ve tepkilerden korktuğunu söyledi.

DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan, İsmail Saymaz'a verdiği röportajda 'Cumhurbaşkan Erdoğan ülkede yaşanan tabloyu görmüyor mu?' sorusu üzerine "Görmüyor olabilir. Ona farklı bir hikaye anlatıyor olabilirler. Artık topluma karışamıyor. Uzun uzun mesafeler, ciddi koruma kalkanları, çemberler​​​​... Erdoğan topluma karışamıyor. Çok yaklaşılamıyor, kendisi de yaklaşamıyor. Tepkiden korkuyorlar belli ki. Kolay değil, bizim yürüdüğümüz gibi her yerde yürümek. Mesela Diyarbakır caddelerinde yürüsün… Bilemiyorum, çok kolay olmayabilir. Önce etrafını boşaltmaları lazım" ifadelerini kullandı.

Bir zamanlar içerisinde olduğu AKP ile ilgili soruya "Hiç aklıma gelmezdi. Olmaz böyle bir şey diye saf saf anlatıyordum. Maalesef oluyormuş. Tamamen güç kullanımının süresiyle ilgili. Güç kullanımının süreyle, hukukla sınırlandırılması lazım. Güç yozlaştırıyor" cevabını veren Babacan, MB Başkanı'nın kur hedefimiz yok açıklaması hakkında ise "Kuru tutamayınca, 'Kur hedefimiz yoktu ki' de. Öbürü, 'Kura bakmıyorum' desin. MB, hükümetin bilinçsiz ve rasyonel olmayan talimatlarıyla iş yapar hale geldiyse kopup gidiyor mesele" ifadelerini kullandı.

Erken seçim ile ilgili soruya ise "Mecburen gerekecek. Ben 2021 ve 2022’de yüksek ihtimalle diye düşünüyorum. Tabii Devlet Bahçeli gibi bir faktör var. Öngörülemez bir faktör. Daha fazla yanlışa ve başarısızlığa devam etmek istemeyebilir. Siyasi, sosyal ve ekonomik şartlar 2023’ün haziranına kadar zor dayanır" şeklinde cevap verdi.

babacan erdoğan sokak erken seçim deva akp