Ali Babacan: Avrupa'dan Bakacaklar, Aferin Türkiye'ye Diyecekler

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk oldu. Babacan Altılı masanın ortak mutabakat metni için "Avrupa'dan da bakacaklar ve hayranlıkla diyecekler ki 'Aferin Türkiye'ye" diye konuştu.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın Yeni Bir Sabah programına katıldı ve gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi.

Babacan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "13 Şubat'ta cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız" açıklamasına yanıt verdi ve ortak adayın açıklanması konusunda, "Niyetimiz 13 Şubat'ta açıklamak. Ancak olur da bir sebeple bir hafta veya 10 gün uzayabilir. Ama bu dünyanın sonu değil. Altılı Masa tarafından belirlenen adayın seçilmesi ve seçildikten sonra ülkeyi nasıl yöneteceği konuları, yüzde 95 oranında mutabık ve yüzde beş oranında değerlendirilmesi gereken hususlar" dedi.

Küçükkaya'nın "Liderlerin başkan yardımcısı olma bahsini konuştunuz mu?" sorusuna Babacan, "Orada birkaç alternatif model var. Hangisi uygulanacak, adayın ismiyle ilgili konular. Genel başkanların yeni yönetim modelinde pozisyonları ne olacak, geçiş sürecinde neresinde ve nasıl olacaklar? Bunlardan birisi genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olması. Bu model, adayın genel başkanlardan biri olup olmamasına bağlı. İşin temelinde istişare ve uzlaşı var. 6 genel başkanın cumhurbaşkanıyla birlikte istişare ve uzlaşı içerisinde ülkeyi yönetecekleri bir model var. Ancak direksiyon sadece bir tane, şoför de sadece bir tane" şeklinde yanıt verdi.

Babacan, Altılı Masa'nın ortak mutabakat metnini savunurken, "Bütün Avrupa'dan bunu izliyorlar. Ben Davos'taydım orada kaç tane gazeteci belli başlı gazetelerin sahipleri Genel Yayın Yönetmenleri orada. Geldiler bana hepsi sordular 'Ne yapıyorsunuz?' Ben de anlattım, bir İspanyol gazeteciye de mülakat verdim. Onların hepsine bunları anlattım, dediler ki çok güzel bir şey. Yapıyoruz dedim. Şimdi Avrupa'dan da bakacaklar aferin Türkiye'ye diyecekler." ifadelerini kullandı.

Ali Babacan altılı masa ortak mutabakat metni avrupa davos aferin