Ali Babacan: Bir Yanınızda Krizlerin Ortağı Bahçeli, Bir Yanınızda Çin Muhibbi Perinçek

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

DEVA Partisi'nin Ankara 1. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Ali Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Rahmetli Özal Türk Lirası’nın onurunu kurtarmıştı. Biz de aynısını yapıyoruz" şeklindeki sözlerine ilişkin "Hep diyorum ya, bilmiyor, bilmediğini de bilmiyor. Rahmetli Özal’ı da, yaptıklarını da bilmiyor. Özal, dövize çevrilebilir mevduat hesaplarına ilişkin, ‘Çok şükür kaldırdık, bilgisizliğin vesikası’ diyor" ifadelerini kullandı.

Ülkede gelir adaletsizliğinin giderek bozulduğunu belirten Babacan, Özal'ın basın hürriyetini savunduğunu ve "Yanlış haber de yapsalar, hakaret de etseler kızmam" dediğinni hatırlatarak "Erdoğan, Türkiye’yi basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 153. sıraya geriletti. Gazetecilere davalar, cezalar, mobbingler, işten kovdurtmalar. Özal, vatandaşlarımız Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gidip hakkını arayabilsin diye yol açmış" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Çin muhiplerinin şahı Doğu Perinçek üzerinden yüklenen Babacan, "Erdoğan, Özal’ı bilmiyor ama iktidarın rotasını çizdiğini söyleyen Perinçek gayet iyi biliyor. Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. 28 Şubatçılarla, mafya-çete dostlarıyla aynı gemidesiniz" dedi ve "Bir yanınızda krizlerin ortağı Bahçeli, diğer yanınızda Çin muhibbi Perinçek varken, siyasetinize Özal’ı alet etmeyin" ifadelerini kullandı.

ali babacan tayyip erdoğan devlet bahçeli doğu perinçek