Ali Babacan'dan Altılı Masa'ya İlişkin Seçim Güvenliği Açıklaması

TAKİP ET

DEVA Partisi lideri Ali Babacan'dan altılı masaya ilişkin dikkat çekici bir seçim güvenliği açıklaması geldi.

DEVA Partisi il başkanlarıyla bir araya gelen Genel Başkan Ali Babacan, güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda mutabakata varan altı siyasi partinin bir araya geldiği son toplantıya ilişkin "Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritasını belirlemek üzere bir komisyon oluşturduk. Seçim güvenliği konusunda ortak hareket etme kararı aldık" dedi.

Altı partinin toplantısının Türkiye için bir umut kaynağı olduğunu belirten Babacan, "'Bu iş olmaz, düzelmez, bunlar bir araya gelemez' diyenlere inat güzel bir birlikteliği ortaya koyduk" dedi.

Seçim Güvenliği

Diğer liderlerle yaptığı görüşmenin içeriğine değinen Babacan, "Güçlendirilmiş parlamenter sistemin geçiş sürecinin yol haritasını belirlemek üzere bir komisyon oluşturduk. Önümüzdeki seçimden başlayarak yeni sistem tesis edilene kadar ülkenin nasıl yönetileceğini çalışmaya karar verdik. Seçim güvenliği konusunda da ortak hareket etme kararı aldık" şeklinde konuştu.

İyi Organize Olmuş Teşkilat ve Sağlam Bilgi İşlem Sistemi

Sandıklara sahip çıkılması gerektiğini belirten Babacan, bunun için iyi organize olmuş teşkilatlara ve çok sağlam bir bilgi işlem altyapısına ihtiyaç olduğunu belirterek "Hem seçimi açık farkla kazanmak zorundayız, hem de sandıklara tek tek sahip çıkmalıyız. Bu nedenle altı siyasi parti seçim güvenliğini sağlamak üzere bir komisyon oluşturduk" ifadelerini kullandı.

Babacan'dan Güven Çağrısı

Güven çağrısı yapan Babacan, "Geçiş süreci sağ salim tamamlanır mı diye endişeleri olan vatandaşlarımızın olduğunu biliyorum. Ama milletimiz hiç merak etmesin, önce seçim güvenliğini sağlayacağız, iktidar ortakları ağır bir seçim yenilgisi alacaklar ve onları yolcu edeceğiz, müsait bir yerde inecekler ve ardından da güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz. Geçiş sürecini de inşallah tereyağından kıl çeker gibi tamamlayacağız" dedi.

ali babacan altılı masa seçim güvenliği açıklaması