Ali Babacan'dan Telafi: 'Teşekkür' Paylaşımında İlk Sırayı Türk Devletleri'ne Verdi

TAKİP ET

Gündüz yaptığı 'teşekkürler' paylaşımda hiçbir Türk Devleti'nin bayrağına yer vermeyen DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Twitter hesabı üzerinden ikinci bir paylaşım yaptı. Paylaşımda kullanılan görsel, "Zor günlerimizde dünyanın dört bir yanından yardım elini uzatan kardeşlerimize minnettarız." mesajıyla paylaşılırken, Türk Devletleri'nin bayraklarının ilk sırayı alması dikkat çekti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün sabah saatlerinde Kahramanmaraş depremleri sonrasında Türkiye'ye yardıma gelen uluslararası ekipler için bir teşekkür mesajı yayınlamıştı.

Babacan'ın paylaştığı görselde Türk dünyasındaki ülkelerden hiçbir bayrak yer almaması dikkat çekmişti. 

Babacan'ın Paylaştığı Deprem Sonrası Yardıma Gelen Uluslararası Ekiplere Teşekkür Görselinde Türk Devletleri Yer Almadı

DEVA Partisi destekçisi bazı sosyal medya kullanıcıları da dahil olmak üzere pek çok kişi Ali Babacan'ın hesabından yapılan paylaşıma tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine ikinci bir paylaşım yapan DEVA Partisi lideri, ilk görselde olmayan ülkelerin bayraklarına ikinci görselde yer verdi. 

Görsel, "Zor günlerimizde dünyanın dört bir yanından yardım elini uzatan kardeşlerimize minnettarız." mesajıyla paylaşılırken, Türk Devletleri'nin bayraklarının ilk sırayı alması dikkat çekti. Paylaşımda, Türk Devletleri'nin ardından Balkan Ülkeleri'nin bayrakları yer alırken, halihazırda Rus işgaliyle mücadele etmesine rağmen Türkiye'ye yardımını esirgemeyen Ukrayna'nın bayrağı da 'öncelikli' sıralamada kendine yer buldu. 

ali babacan deprem teşekkür türk devletleri türk dünyası