Ali Babacan: Erdoğan'ın Hikayesinin Artık Sonu Geldi

TAKİP ET

Ali Babacan, partisinin haftalık değerlendirme toplantısında konuştu.

Haftalık değerlendirme toplantısında konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatının sonuna geldiğini söyledi.

"Sayın Erdoğan'ın hikayesinin artık sonu geldi. Artık bu şarkının nakaratı da bitti" diyen Babacan, "Yepyeni bir başlangıcı DEVA Partisi ile başlattık. Gür ve çoksesli bir şekilde söyleyeceğimiz şarkıları DEVA Partisi yazacak" diye konuştu.

Konuşmasında Özal'ın dövize çevrilebilir mevduat hesaplarıyla ilgili sözlerini aktaran Babacan, "'Mevduat hesaplarıyla ilgili ödemeleri yapmasaydık aile başına herkese 1 milyon lira para ödeyebilirdik, 9 bin tane okul, 900 tane fabrika, 500 tane hastane, 4 bin kilometre otoyol yapabilirdik. 100 bin insanımız iş sahibi olabilirdi' diyor. Tam ibretlik tam! 'İnşallah gençlerimiz bundan ders alır. Bir daha böyle hesapsız kitapsız hatalar yaparak gelecek nesilleri zor taşınan yük altına sokmazlar. İşte geçmişin hatalarının bir topluma ne kadar mâl olduğunun basit bilançosu budur' diyor. Bunu da 1989'da, 1970'li yılların hatalarının bu ülkeye ödettiği bedele işaret ediyor. Peki sayın Erdoğan ne yapıyor? 70'lerde yapılan, Özal'ın 'Bu ülkeyi batırdı' dediği uygulamayı getiriyor. Ders almıyorlar. Bilmiyorlar, inanın bilmiyorlar. Bilmediklerini de bilmiyorlar. Bilene de sormuyorlar. Çağır 10 tane iktisatçıyı, saçlarına ak düşüren insanlar bunlar, bir sor" dedi.

Erdoğan'ın ülkeyi akıl ve bilimle yönetmediğini belirten Babacan, söz konusu uygulamanın 1967'de söz konusu uygulama başladığında kurun 9 lira olduğunu ama 2002'de kurun 1 milyon 700 liraya dayandığını hatırlattı. "Bu yolun sonu hiperenflasyon. Bu yolun sonu döviz kurunu tutamamak" diyen Babacan, "1970'den 2004'e kadar bu ülke tam 24 yıl boyunca tam 2 haneli, 3 haneli enflasyon dönemi yaşadı. Yeni model diye getirdikleri bundan ibarettir. İleride Erdoğan'ın bu yaptıklarını inceleyenler rahmetli Özal'ın dediklerini diyecekler" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın asgari ücret açıklamasını hatırlatan Ali Babacan, "Ne diyor? Asgari ücreti neden dolarla euroyla kıyaslıyorsun diyor. Bunu söyleyeli bir hafta olmadan, lira mevduatlarını dolara bağlıyor. Asgari ücrete gelince 'Dolarla mı çalıştırıyorsunuz bu insanları diyor', varlıklı insanların parası söz konusu olduğunda da 'Mevduatı dolara bağlayacağız' diyor. Asgari ücretliye gelince 'Doları karıştırma' diyor. Bankada milyonluk Türk lirası mevduatına gelince 'Tamam ben sana dolara göre faiz vereceğim' diyor. Bu mu yerlilik, bu mu millilik, bu mu adalet?" ifadelerini kullandı.
 

deva partisi ali babacan ekonomi kriz turgut özal