Ali Babacan: HDP İle Diyalogumuz Var

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erzurum'da STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan bir otelde parti yönetimi, STK temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masa ile ilgili bir soruya "Altılı masaya oturmakla bu siyasi partiler birleşip tek bir parti olmuyor" yannıtını verdi.

Uzlaşma ve mutakabakat kültürünün bir gereği olarak çalıştıklarını belirten Babacan, "Mesela parlamenter sistem konusundaki çalışmayı ben çok kıymetli buldum. Çünkü farklı farklı ideolojilerin farklı siyasi akımların temsil edildiği bir masada eğer ortak bir noktada buluşabiliyorsanız bu tüm Türkiye'nin ortak noktası olması açısından çok kıymetli" diye konuştu.

Kürtçü terör örgütü PKK ile yakınlığıyla bilinen HDP ile ilişkilerine de değinen Babacan, "HDP ile bizim bir diyaloğumuz var. Başka partilerin de diyaloğu olabilir. Ama diyalog ayrı bir konu işbirliği ayrı bir konu. Diyalog konuşuyor olabilmek demek. Altılı masada HDP yok. Yani hiçbir toplantıya katılmadı. Şu gerçeği de görmemiz lazım. Bugünkü anayasaya göre, bugünkü yasalara göre kurulmuş bir siyasi partinin ve belli bir kimliği belli bir iddianın temsilcisi olan bir partinin de demokratik sistemimizde yok görünmemesi lazım. Biz altılı masada işbirliği alanları tespit ediyoruz. İşbirliği ile yapmıyoruz ama HDP ile diyaloğumuz var. İşbirliği alanı olur mu, olmaz mı o ilerde başka konular" ifadelerini kullandı.

deva partisi ali babacan hdp ile diyalogumuz var erzurum iş birliği