Ali Babacan'ın ODTÜ Programı Protesto Nedeniyle İptal Edildi

TAKİP ET

ODTÜ'lü bir grup öğrencinin tepkisi nedeniyle Ali Babacan'ın okuldaki programı gerçekleştirilemedi.

Cumhuriyet'ten gazeteci Sefa Uyar'ın aktardığı bilgilere göre DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın bugün ODTÜ'de öğrencilerle bir araya geleceği buluşma, bir grup ODTÜ öğrencisinin tepkisi nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Ali Babacan'a tepki amaçlı asılan pankartta "13 yıl AKP bakanı, 18 yıl AKP milletvekili, özelleştirme şampiyonu, saray işbirlikçisi Ali Babacan ODTÜ'den defol!" ifadeleri yer aldı.

Söz konusu grubun "Türkiye Komünist Gençliği" adlı bir grubun ODTÜ yapılanması olduğu iddia edildi. TKG adlı gruptan yapılan açıklamada Ali Babacan, AKP'nin özelleştirme hamlelerinin akıl babası olmakla suçlandı ve "Tarikat yurduna hapsolmuş arkadaşımız Enes Kara'nın intiharından sonra çıkıp tarikatları savunan, dış politikayı NATO ve ABD'ye emanet eden, her fırsatta emekçilere değil patronlara karşı olan sorumluluğunu yineleyen bir figürdür. AKP artıkları bilsin ki ODTÜ geleneği, tarihi ve bugünüyle ne gericiliğe ne piyasacılığa ne de emperyalizmin işbirlikçilerine geçit vermez" ifadelerine yer verildi.

ali babacan deva partisi odtü programı protesto iptal