Ali Babacan 'İttifak Daveti' Sorusuna Yanıt Verdi

TAKİP ET

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Erdoğan'dan bir ittifak daveti gelirse cevabınız ne olur sorusuna cevap verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan ittifak daveti gelirse nasıl hareket edeceği sorusuna cevap verdi.

Babacan kendisine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ittifak teklif edilirse ne yanıt vereceği sorusunu “Dün bir taksi durağında çay içerken bir teyze geldi. ‘Ali Babacan burada mıymış’ dedi. ‘Bir gün Erdoğan seni çağırabilir, sakın ha’ dedi ve çıktı gitti. Durum bu. Sorunların temelinde sistem ve zihniyet yatıyor. Zayıf bir ihtimal ama vatandaşın parlamenter sisteme desteğini görüp ‘gelin sistemi konuşalım’ diyebilirler. Sistem mutlaka değişmeli ama ülkeyi yöneten zihniyet de değişmeli. Bunun yolu da ancak topyekûn iktidar değişikliğidir” şeklinde yanıtladı.

Partisinin kuruluş yıldönümü olduğuna da değinen Babacan, 81 ilin tamamında il başkanlarını görevlendirdiklerini, 43 il ve 300’den fazla ilçede de kongrelerini tamamladıklarını ifade etti.

ali babacan deva partisi ittifak davet erdoğan soru yanıt cumhur ittfakı cevapladı bir teyze geldi taksi durağı il kongresi