Ali Babacan: Kazanacak Aday Deyip Kimseyi İşaret Etmiyoruz

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gazetecilerle bir araya geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve kurmayları dün İstanbul’da gazete yazarları ve televizyon yorumcularından oluşan bir ekiple bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin'in aktarımına göre Babacan, ortak adaylık konusunda "kazanacak aday" diyerek kimseyi işaret etmediklerini belirtip şunları söyledi: 

“Kazanacak aday zaten malumu ilan. Herhalde altı parti biraraya gelip de kazanmayacak aday belirlemez. Ama kazanacak aday deyip de parmağımızla kimseyi işaret etmiyoruz. Kimseyi de saf dışı bırakmıyoruz. Bazen o kazanacak aday konusunda imalar olabiliyor. Biz isim havuzunu geniş tutarak ilerliyoruz. Çünkü şartlar değişiyor. Bir sene önce, altı ay önce adaylar konusunda farklı tartışma vardı. Seçime giderken de farklı olacak"

Öte yandan başta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere İYİ Parti çevresinden kazanacak aday çıkışları yapılmıştı. 

Aynı toplantıya katılan Karar yazarı Mehmet Ocaktan'ın aktarımına göre ise Babacan, "Türkiye’nin yaşadığımız kabustan çıkış konusunda tek şansının Altılı Masa olduğunu" belirterek, “Masada asla bir uzlaşmazlık yaşamıyoruz, özellikle yarın ne yapacağımız konusunda tam bir mutabakat içindeyiz ve kolay anlaşıyoruz” dedi.

Babacan, "Biz kendi arkadaşlarımıza artık aday konusunda zihinlerinizi çalıştırmaya başlayın dedik" ifadelerini kullandı.

ali babacan akşener deva partisi iyi parti ortak aday altılı masa