Ali Babacan Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde Ziyaret Etti

TAKİP ET

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ziyarette bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaret ile Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Heyeti ile ziyarete giden Ali Babacan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, görüşmeye ilişkin "Türkiye'nin sorunlarını konuştuk. Ekonomiden, hukuktan, söylenen hukuk reformundan, dış politikadan, güçlendirilmiş parlamenter sistemden bahsettik, istişare de bulunduk" dedi. 

Babacan ise şöyle konuştu:

"Sayın Kılıçdaroğlu'na bizleri Genel Merkezlerinde ağırladıkları için teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz kendileri heyeti ile beraber bizim genel merkezimize taşındıktan sonra hem hayırlı olsun hem de geçmiş olsun ziyaretine gelmişlerdi. Bu ziyaretimiz aslında bir iade-i ziyaret niteliği de taşıyor. Tabii bir araya gelmişken ülkenin sorunlarını da ele aldık. 

Türkiye'nin ciddi bir hukuk, ekonomi sorunu var. Dış politikada sorun yaşadığı çok önemli alanlar var. Bütün bunları değerlendirdik. Ayrıca bildiğiniz gibi bizim ve pek çok siyasi partinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili çalışmaları var. Bizim kendi hazırlığımız önemli bir aşamaya geldi. Bu hazırlığı kamuoyu ile paylaşmadan önce bir mutabakat zemini oluşturmayı faydalı görüyoruz. Böyle bir sürecin başlatılması ile ilgili görüş alış verişinde bulunduk. Bundan sonra ikili bazda heyetlerimizin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili diyalog ve istişare süreci başlatmasının iyi olacağı kararına vardık.

Ülkemizde çok ciddi bir sistem sorunu var. Yönetim zihniyeti sorunu var. Sistem değiştirme ile ilgili hazırlıklar son derece önemli. Böyle bir süreci de başlatma ile ilgili karar aldık. Ülkemiz ve demokrasimiz için hayırlı olsun."

Kemal Kılıçdaroğlu ise sözlerine şöyle devam etti:

"Bu çok önemli karar arkadaşlar. Şunun için önemli, toplumun yüzde 58'i var olan sistemden memnun değil. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem istiyor. Bunu partiler olarak bir araya gelip konuşmak, ana ilkeleri belirlemek son derece değerli. Kısır çekişmeler değil uzlaşma ile ülkenin içinde bulunduğu bu açmazları açmak, Türkiye'yi demokrasi konusunda pek çok ülkeye örnek konumuna gelmek için bu çalışmalara ihtiyaç var. Sayın Genel başkan ve arkadaşlarının önerileri bizim için son derece önemli."

ali babacan kılıçdaroğlunu ziyaret ziyaret kemal kılıçdaroğlu chp genel merkezi chp genel merkezinde ziyaret etti