Ali Babacan: Kuşkusuz Atatürkçüyüm

TAKİP ET

Ali Babacan, şaşırtıcı açıklamalarda bulundu.

Jahrein'in yayınına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Tek bir terminolojiyle ben kendime bir tanım getirmek istemiyorum" diyen Babacan, Jahrein'in "Peki Ali Babacan'ın içinde bir Atatürkçülük var mı, Atatürkçü müsünüz?" sorusuna "Kuşkusuz var" cevabını verdi.

“Bu ülke bütün bu zorluklara rağmen hâlâ ayaktaysa bu Atatürk’ün attığı sağlam temeller sayesindedir. O ilkeler ve değerler üzerine bu ülke hâlâ ayaktadır” diyen DEVA lideri, "Taraflı Cumhurbaşkanı, bakan el ele verdi iki yılda 130 milyar doları cayır cayır sattılar, rezerv eksi 60 milyar dolara düştü. Onun için dolar kurunu kontrol edemiyorlar şu anda. Ülkenin hazine borcunu 2 yılda ikiye katladılar. Bunların hepsi maalesef son iki yılda oldu. Varlık Fonu kurdular 65 milyar lira zararda, sadece Türk Lirası olarak borca girmiş durumda" şeklinde konuştu.

AKP'nin kaybedeceğini bile bile seçime gitmeyeceğini, bir süre daha sorunları çözmeye çabalayacağını düşündüğünü belirten Babacan, "Ama bu çabanın da asla sonuç vermeyeceğini kesinlikle biliyorum" dedi. 

Kanal İstanbul

 

Erdoğan'ın 'inadına' yapacağını belirttiği Kanal İstanbul ile ilgili konuşan Babacan, "Kanal İstanbul’un çevre etki analizi doğru düzgün yapılmadı. Cumhurbaşkanı ‘ben inadına bunu yapacağım’ diyor. Cumhurbaşkanı bunu deyince ‘çevre raporunu yaz getir ben inadına bunu yapacağım’ dediğinde çevre raporu nasıl gelir önünüze, uyduruk bir şey gelecek. Halbuki bağımsız, tarafsız çevre etki analizinin yapılması gerekiyor Kanal İstanbul’un. Bugün Kanal İstanbul’un maliyeti en az 20 milyar dolar. Halbuki su çok kıymetli bir kaynak. Bizim toprağımızın suyla buluşması gerekiyor. Kanal İstanbul’un maliyeti en az 20, 60 milyara kadar giden tahminler var. Türkiye’deki tarımsal sulama projelerinin tamamını topladığınızda 22 milyar dolar ediyor. Yani Kanal İstanbul’u şöyle 3-4 yıl bir öteleseniz o parayla Türkiye’deki tarım arazilerindeki her bir noktaya suyu götürebiliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Ali Babacan Kuşkusuz Atatürkçüyüm