Ali Babacan: Milli Günlerimiz Üzerinden Dindar Vatandaşlara Göndermeler Yapılmasına İzin Vermeyiz

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında vals yapılmasından rahatsız oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kabinelerinde defalarca bakan olarak görev yapmış olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği danslardan biri olan vals gösterisi yapılmasından rahatsız oldu.

Garip Dede Dergahı Vakfı'nı ziyaret eden Babacan, "19 yıldır yıpranmış, yönetme kapasitesini yitirmiş, günübirlik hesapların içinde kaybolmuş bu iktidarı, önümüzdeki ilk seçimde millet olarak değiştireceğiz. Ancak ülkemizi intikamdan, rövanştan beslenen azgın bir azınlığa bırakmamakta da kararlıyız" dedi.

"Kurucu değerlerimizin, hiçbir grubun aleyhine kullanılmasına geçit vermeyeceğiz. O değerler hepimizin, kimsenin tapulu mülkü değil. Baskıya dayalı bu çağdışı bakışa dimdik karşı duracağız. Türkiye’de hiç kimse kendisini üvey evlat hissetmeyecek. Bu memleket bizim, bu memleket hepimizin. Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle bu memleket hepimizin" diyen Babacan "Neredeyse her millî bayramımızda Türkiye’nin dindar insanları adeta bir sınava çekiliyor. Gözümüzden kaçmıyor. Laiklik ilkesini yıllarca çarpıtan zihniyet hak ve özgürlükler üzerinde kurduğu baskıyla, laiklik kavramını bir süre lekeledi. Temel hak ve özgürlükleri kısıtlayanlar, yanlış anladıkları laiklik kavramının arkasına yıllarca sığındılar. Aynı zihniyet, arada sırada inançlı vatandaşlarımıza da göndermeler yapıyor. Millî günlerimiz üzerinden, bu ülkenin dindar vatandaşlarına göndermeler yapılmasına izin vermeyiz. Bu zihniyete pabuç bırakmayız. Kimse boşuna heveslenmesin" diye konuştu.

Video ve görsel: Twitter - @turkificated

Ali Babacan Milli Günlerimiz Üzerinden Dindar Vatandaşlara Göndermeler Yapılmasına İzin Vermeyiz