Ali Babacan Partililerine İlişkin Anket Sonuçlarını Açıkladı: En Çok Kayma AKP'den

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin seçmenlerine yönelik olarak gerçekleştirilen anketin sonucunu açıkladı.

Haber Global'de yayımlanan Candaş Tolga Işık'la Az Önce Konuştum programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partililerine ilişkin bir anketin sonucunu açıkladı.

"Bize üye olmak isteyen vatandaşlarımıza bir baktığımızda bir araştırma yaptık ve şunu gördük: Türkiye geneli yaptığımız bir anket henüz yok" diyen Babacan, "Siyasi görüş olarak bize ilgi gösteren vatandaşların yüzde 30'u daha önceden AK Parti'ye oy vermiş insanlar" şeklinde konuştu.

"Yüzde 20'si de daha önceden Chp'ye oy vermiş insanlar. Her kesimden ilgi görüyoruz" diyen Babacan, "Yüzde 10 daha önce MHP, yüzde 10 HDP, yüzde 10 İyi Parti, yüzde 20 de daha önce hiçbir siyasi partiye oy vermemiş insanlar. Teşkilatta görev almak istiyorlar. Bu Türkiye'de bir ilk. Daha önceden hiçbir siyasi parti her siyasi görüş ve her siyasi partiden hiç bu kadar aynı derecede ilgi görmemişti" ifadelerini kullandı.

Yayımlanan Son Anketin Sonuçları Ne Diyor?

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından sonuçları kısa süre önce yayımlanan siyasi durum anketine göre -kararsızlar İEA'ya ait özel olasılık yöntemi ile dağıtıldığı takdirde- Cumhur İttifakı, Millet İttifakı'nın gerisinde kalıyor ve AKP yüzde 29,9'luk oy oranı ile 2002 oy oranının altına iniyor.

İYİ Parti'de yüzde 15,3'e ulaşan oy oranı ile ciddi bir büyüme görülürken DEVA Partisi'nin ise yüzde 2,7'lik bir oy oranına ulaştığı görülüyor.

Ali Babacan Partililerine İlişkin Anket Sonuçlarını Açıkladı En Çok Kayma AKP'den DEVA Partisi Anket AKP AK Parti Erdoğan