Ali Babacan'dan 'Damat Bakan' Açıklaması: Dün Gece İstifa Değil, İflas Açıklanmıştır

TAKİP ET

DEVA Partisi lideri Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın istifasına ilişkin yandaş medyanın suskunluğuna da yer vererek sert eleştiriler getirdi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Bilecik 1. Olağan Kongresi'nde konuştu.

Gündemine Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı ve aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak'ın istifasını alan Babacan, yandaş medyanın geldiği noktaya dikkat çekerek "Sosyal medya hesabından paylaştıkları istifa mektubuyla beğeni rekoru kırdılar. Ama televizyonlarda tık yok; talimat bekleniyor. Sadece ekonominin değil, basın özgürlüğünün de geldiği içler acısı durum bu" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi lideri, söz konusu açıklamanın bir istifa değil, iflas ilanı olduğunu kaydederek açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Dün gece sosyal medya üzerinden istifa değil, iflas açıklanmıştır. Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi, akraba kayırmacılığı, basını sansürleme işgüzarlığı, halkımıza yoksulluğu dayatan beceriksiz ekonomi politikası iflas etmiş; devlet askıya alınmıştır."

deva partisi ali babacan berat albayrak'ın istifası istifa değil iflas sosyal medya paylaşımı basın özgürlüğü yandaş medya