Ali Erbaş: Her An Şehit Olmaya Hazırız

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, her an şehit olmaya hazır olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Merkez Binası'nda hazırlanan 15 Temmuz Gazi ve Şehitleri Köşesi'nin açılışı programında konuşan DİB Başkanı Ali Erbaş, 15 Temmuz'u bir işgal girişimi olarak niteledi.

15 Temmuz gecesi yaralanan Diyanet çalışanlarına ve şehit olan 3 Diyanet çalışanının yakınlarına seslenen Erbaş, "Gazilerimiz, sizler şehit olmak üzere yola çıktınız. Onlara şehitlik nasip oldu, sizlere gazilik. O da çok büyük bir rütbe. Hepimiz şehit olabilirdik. Ne zaman şehit olmak söz konusu olursa biz her an şehit olmaya hazırız" dedi.

Türklerin şehitliği ve gaziliği her an hayatının bir parçası olarak bilerek büyüyen bir millet olduğunu belirten Erbaş, "İnşallah bu ruhu neslimize de taşıyacağız. Bir millet şehitliği ve gaziliği hayatının bir parçası olarak görür, hazmeder ve bununla yaşarsa o millet Allah’ın izniyle hiçbir zaman düşmez. İşte sizlerin sayesinde düşmedi. O gece saat 00.13’te ülkemizin 90 bin camisinden yükselen selalar vatan hainlerini, işgal güçlerini püskürtme noktasında en büyük vasıta oldu" diye konuştu.

Erbaş, bu gece saat 00.13'te tüm camilerden yeniden sela okunacağını duyurdu.

ali erbaş her an şehit olmaya hazırız diyanet diyanet işleri başkanlığı