Ali Erbaş: İnancını Kaybeden Milli Kimliğini de Kaybeder

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, inancını yitiren bir kişinin milli kimliğini de kaybedeceğini ileri sürdü.

Almanya'nın Köln şehrini ziyaret ederek Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Federal Kadın Birliği Temsilcileri tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir kişinin inancını yitirmesinin kimliğini yitirmesi demek olduğunu öne sürdü.

Ramazan ayının faziletlerinden söz eden Erbaş, "Ramazan ayındaki şu manzaraya bakar mısınız? İftar vesilesiyle toplanmış hepimiz ezan anını bekliyoruz. Dünyada hiçbir yerde böyle bir manzara yok. Hiçbir kimse ne bir lokma ekmek yiyebiliyor, ne bir damla su içebiliyor. Çünkü Rabbimiz böyle emretmiş. Biz onun emrine riayet ederek rahmetinden istifade ediyoruz" diye konuştu. 

Ailelerin çocuklarına inanç ve değerlerini öğretmemesi halinde çocukların yanlış inançlara yönelebildiğini, teröre ve istismarcı yapılara bulaşabildiğini belirten Erbaş, "Biliyoruz ki inancını kaybeden kimliğini de kaybeder, kimliğini kaybeden varlığını da kaybeder. Dilimizi çocuklarımıza öğretmemiz lazım. Çocuklarımız mutlaka medeniyetimizi, milli değerlerimizi kendi dilimizden öğrenmelidir. Kendi dilimizden öğrenmediğimiz zaman başka dillerden öğrendiğimiz o medeniyet eksik kalıyor" açıklamasını yaptı.

diyanet işleri başkanı ali erbaş inancını kaybeden milli kimliğini de kaybeder