Ali Erbaş, Mürteci Örgüte Hoş Görünmek İçin Meczup Sait'in Kitabını Bastırıyor

TAKİP ET

Ali Erbaş, mürteci örgütlere Atatürk'e ''Deccal'' diyen Kürt Sait'in kitapları ile jest yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Cumhur İttifakı'na ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerini açıklayan mürteci örgütlere jest olarak Mustafa Kemal Atatürk’e “deccal” diyen Kürt Sait'in kitaplarının Diyanet İşleri tarafından basılması talimatı verdiği ortaya çıktı.

AKP ile yakın ilişkileri bulunan İsmailağa ve Menzil gibi mürteci örgütlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ile yakın ilişkileri bulunan Nurcuların da destek açıklaması sonrası Ali Erbaş, Kürt Sait'in kitaplarının bu destek açıklamasının bir diyeti olarak basılması talimatını verdiği öğrenildi.

Duyuruyu Eski AKP Milletvekili Yaptı

Eski AKP milletvekili Said Yüce, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile yaptığı görüşmenin ardından kitapların basımının Diyanet İşleri tarafından yapılacağını açıkladı.

Yüce yaptığı açıklamada, “Said Nursi Hazretlerinin eserleri Risale-i Nur’lardan bir kısmı, Diyanet İşleri ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından basılmıştı. Sayın Ali Erbaş ile görüşmemizde bugün itibariyle Lem’alar ve Asa-yı Musa’nın ilk defa basılması, mevcudu bitenlerin yeniden basılması için talimat verdiğini söyledi”  ifadelerini kullandı.

Nurcular diyanet işleri başkanlığı saidi nursi kürt sait risale-i nur cemaati nur cemaati ali erbaş ismailağa cemaati menzil tarikatı Mürteci mürteci örgütler