Ali Erbaş'tan: Biz İddialıyız, Yeryüzünün Dengesi İslam'a Bağlı

TAKİP ET

İftar programında gençlerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Biz iddialıyız ve bu iddiamızı dünyanın her yerinde ısrarla dile getiriyoruz. Yeryüzünün dengesi İslam'a bağlı. İslam varsa denge var" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Gençlik İftarına’ katıldı.

Gençlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbaş, İslam’ın barış anlamına gelen, ‘slm’ kökünden geldiğini belirterek, “Biz iddialıyız ve bu iddiamızı dünyanın her yerinde ısrarla dile getiriyoruz. Yeryüzünün dengesi İslam’a bağlı. İslam varsa denge var. İslam varsa huzur var. İslam varsa barış var. İslam varsa kardeşlik var. İslam varsa dayanışma var, paylaşma var” dedi.


"Irkçılık, Ayrımcılık Modern Kölelik"


Erbaş, bugün dünyada ırkçılığın ve ayrımcılığın olduğunu bunun modern bir kölelik haline geldiğini ifade ederek şunları söyledi;

"Bu köleliği geçmişte de günümüzde de reddeden yegane sistem İslam’dır. Çünkü İslam’da, ‘Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz.

Birbirinizi sevmedikçe de gerçekten Müslüman olamazsınız’ buyuran bir Peygamber var ve o Peygamber Veda Hutbesi’nde diyor ki; ‘İnsanlar, hepiniz Adem’densiniz, Adem de topraktandır.

Beyazın siyaha, siyahın beyaza, Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap’a herhangi bir üstünlüğü yoktur.

Allah indinde en üstün olanınız, takva sahibi olanınızdır.’ Allah’ın emirlerini en iyi kim yerine getiriyorsa, haramlardan en çok kim kaçınıyorsa, rengi, dili, ırkı ne olursa olsun en üstün olan odur."

ali erbaş islam islam varsa denge var yeryüzünün dengesi islama bağlı ırkçılık diyanet işleri diyanet işleri başkanlığı