Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nu Halk Bankası'na Ali Babacan'ın Tayin Ettiği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

SPK'daki rüşvet ağı iddialarının merkezindeki isim olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nu Halk Bankası Genel Müdürü olarak tayin eden ismin dönemin Maliye Bakanı Ali Babacan olduğu ortaya çıktı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in SPK'dan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na uzanan rüşvet ağı iddialarının merkezinde yer alan eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nu Halk Bankası Genel Müdürü olarak tayin eden ismin dönemin Maliye Bakanı Ali Babacan olduğu ortaya çıktı.

Atamayı Babacan Yaptı

Gazeteci Cüneyt Özdemir, YouTube canlı yayınında, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin'in yaptığı açıklamayı "Ali Babacan'a bu olayı sormuştu. Babacan tatilde olduğu için DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin beni aradı. Dedi ki 'Evet biz atadık ama bir sorun niye atadık? Çünkü Başbakan Ahmet Davutoğlu'ydu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dı. Zaten Taşkesenlioğlu ailesi ta belediyecilik günlerinden bu yana Erdoğan'ın yanında olan bir isimdi. O istedi, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun isteği üzerine biz bu atamayı yaptık' dedi" ifadeleriyle aktardı.

DEVA Partisi Topu Davutoğlu'na Attı, Yalan Çıktı

Fakat bunun ardından açıklama yapan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, "Sayın Ahmet Davutoğlu Başbakanlık görevine 28 Ağustos 2014 tarihinde başlamıştır. Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun Halkbank Genel Müdürü olarak atanması ise 7 Şubat 2014 tarihindedir. Bu bilgileri verirken zahmet buyurup en azından göreve başlama tarihleri incelenebilirdi!" ifadelerini kullandı.

Bunun ardından İdris Şahin yeniden Cüneyt Özdemir'i arayarak "Aaa evet ben orayı yanlış hatırlamış olabilirim" dedi. 

Sedat Peker SPK'daki Rüşvet ve Yolsuzluk Ağını İfşa Etti: Taşkesenlioğlu'nun Serveti, Erdoğan'ın 'Hırsız' Danışmanı...

ali fuat taşkesenlioğlu halk bankası ali babacan tayin ettiği ortaya çıktı deva partisi gelecek partisi ahmet davutoğlu serkan özcan sedat peker spk sermaye piyasası kurulu topu attı yalan çıktı recep Tayyip Erdoğan akp