Ali İsmail Korkmaz'ın Eşyaları 8 Yıl Sonra Ailesine Teslim Edildi

TAKİP ET

Ali İsmail Korkmaz darbedildiğinde üzerinde olan pantolon ve montu ölümünden 8 yıl sonra ailesine iade edildi.

Ali İsmail Korkmaz, 2013 yılında Eskişehir’deki Gezi Park'ı eylemleri sırasında içerisinde polislerin de bulunduğu bir grubun tekmeli, sopalı saldırısına uğramış ve hastanede tedavi altına alınmıştı.

Kafasına, sırtına, omzuna ve bacaklarına sopa ve tekmelerle vurularak darbedilen Ali İsmail Korkmaz, kaldırıldığı hastanede 38 gün yaşam mücadelesi vermiş ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamamıştı.

Mahkeme, Ali İsmail’in olay tarihinde üzerinde olan kot pantolon ile kırmızı renkli montun, 8 yıl aradan sonra baba Şehap Korkmaz’a iadesine karar verdi.

Ali İsmail’in Dövüldüğü Görüntüleri Silen Bilirkişiye İyi Hal İndirimi Verildi

Ali İsmail Korkmaz’ın darbedildiği ana ilişkin görüntüleri sildiği tespit edilen bilirkişinin yargılandığı davada gerekçeli karar açıklandı. 

Şiddet görüntülerini silen Serkan Uğurluoğlu, “Olaya ilişkin herhangi bir veri tespit edilmediği” yönünde bir rapor hazırlarken, jandarmadan gelen raporda olay anına ilişkin görüntülerin bilirkişi Serkan Uğurluoğlu tarafından silindiği tespiti yer aldı.

Şikayet üzerine Uğurluoğlu hakkında dava açıldı. 7 yıl süren yargılamanın ardından Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi, 16 Mart’ta sanık bilirkişiye, iyi hal indirimi yaparak, 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

 

ali ismail korkmaz kıyafet 8 yıl iade iyi hal indirimi görüntü silen serkan uğurluoğlu