Ali Koç Kararı Açıkladı: Fenerbahçe Ligden Çekilmiyor

TAKİP ET

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ligden çekilme opsiyonunu 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdıklarını açıkladı.

Ülker Stadı'nda gerçekleşen tarihi Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul'da Ali Koç açıklamalarda bulundu. Trabzonspor maçının ardından kongre kararı alan Ali Koç, "Futbol A takımının Süper Lig'den çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi" gündemiyle toplandı.

'Ligden Çekilmiyoruz'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ligden çekilme opsiyonunu 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdıklarını açıkladı. Ali Koç, şu ifadelerde bulundu:

"UEFA'dan gayriresmi bir görüş aldık. 'Ligden çekildik, hiç puan alamadık. İkinciliğimiz garanti, Avrupa'da oynayabilir miyiz?' dedik. Bize 'Tamamen federasyonunuzun kararı.' dediler. Yaşadıklarımıza bakınca, başkalarına hiçbir şey yapmayıp bize her şeyi yapan bir federasyon varken bu durumda Avrupa'ya yollamayabilirler." Ali Koç: "Takımımızla konuşmaya gittik. Kaptanlar söz aldı, hocamız söz aldı. Onlar Trabzon'dan müthiş bir kenetlenmeyle geldiler. Gözlerimin içine bakıp 'Sonuna kadar emeğimizle, terimizle, kanımızla mücadele etmek istiyoruz. Şampiyon olacağız.' dediler.

Maçlara da U-19'la çıkmanın bir esprisi yok. O yüzden Dzeko'ya, Tadic'e, Mert Hakan'a sesleniyorum: Sahaya çıkın, ne yapacaksanız yapın ve şampiyonluğu bize getirin."

ali koç fenerbahçe süper lig