Ali Sinan Cirit'in Ailesi Adalet Arıyor

TAKİP ET

19 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Ali Sinan Cirit'in ölümüne yol açan ihmalin sorumlularına ödül gibi bir ceza verildi.

Isparta'da 30 Eylül 2021 gecesi saat 22.17 sıralarında Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ali Sinan Cirit, kampüs içindeki öğrenci yurduna doğru yürürken uyarıcı levha, ikaz ve benzeri hiçbir işaret ya da yaya geçişini önleyecek hiçbir önlem alınmayan alanda 7 metrelik kanala düşerek 19 yaşında hayatını kaybetti.

Cirit'in ölümünün ardından Isparta 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde inşaat firması sahibi, inşaat firması vekili ve iş güvenliği uzmanı hakkında taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

19 Yaşındaki Öğrencinin Ölümüne Yol Açan İhmalin Sorumlularına Ödül Gibi Ceza

Ödül Gibi Ceza

28 Haziran'da görülen davada inşaat firması vekili Kerim E.'ye 3 yıl, inşaat firmasının patronu Burhan B.'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Kerim E.'ye verilen ceza 2 yıl 6 aya, Burhan B.'ye verilen ceza 2 yıl 1 aya indirildi. Kerim E.'nin cezası 18 bin 200 lira, Burhan B.'ye verilen ceza ise 15 bin 200 lira adli para cezasına çevrildi. İş güvenliği uzmanı Alev T. ise beraat etti.

Ailesi Adalet Arayışında

Ali Sinan Cirit'in acılı ailesi ise adalet arayışında. Aile #AliSinanİçinADALET etiketiyle kampanya başlattı. Acılı ailenin tek isteği ise sorumluların hak ettikleri cezayı alması. 

Ali Sinan Cirit'in ailesinin avukatı Halil Özer de sanıkların "olası kast suçu"ndan yargılanması gerektiğini söylemişti.

Öte yandan iş güvenliği kanununa göre de kanalın etrafının 2 buçuk metre yüksekliğinde ve hiçbir hayvan ya da insanın geçemeyeceği şekilde kapatılması gerekiyordu.

ali sinan cirit ısparta ihmal ve kasıt ihmal süleyman demiral üniversitesi diş hekimliği öğrencisi