Ali Tatar'ın Kardeşi Ahmet Tatar'dan Sadullah Ergin Yorumu: CHP'de Bir İrade Eksikliği Olduğu Kesin

TAKİP ET

Yarbay Ali Tatar'ın kardeşi Ahmet Tatar, Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in CHP listesinden aday gösterilmesi ile ilgili Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e konuştu.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in CHP listesinden aday gösterilmesi tepkilere neden oldu. Ergin’in kumpas davaları döneminde bakanlık yaptığı ve bu süreçte birçok mağduriyet yaşandığı hatırlatıldı. Bu mağdurlardan biri de intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın kardeşi Ahmet Tatar’dı. Tatar, konuyla ilgili Sözcü yazarı Aytunç Erkin’e konuştu.

Ahmet Tatar, Ergin’in adaylığına karşı çıkanların haklı olduğunu söyledi. Ancak önlerindeki seçim barajını aşmanın daha önemli olduğunu vurguladı. “Tükrüğün ağzında sakla/Tu diyecek zaman değil” diyen Tatar, iktidarın değişmesi gerektiğini belirtti.

"Sen bu hassasiyeti görmek ve göstermek zorundasın"

Tatar, CHP’nin bu adaylıkta bir irade ve tespit eksikliği gösterdiğini ifade etti. Ergin’in Ankara 1. Bölge 4’üncü sıradan aday gösterilmesinin hassasiyetleri zedelediğini kaydetti. “Sen bu hassasiyeti görmek ve göstermek zorundasın” diyen Tatar, CHP’nin hem kendi yararını hem de ortağı DEVA Partisi’nin yararını düşünmesi gerektiğini söyledi.

Tatar, Ergin’in başka bir yerden aday gösterilebileceğini de öne sürdü. “Anadolu’nun herhangi bir yerinde, muhafazakar bir bölgede hatta birinci sıradan aday gösterilseydi bu kadar gündem olmazdı” diyen Tatar, DEVA Partisi’nin de böyle bir teklife anlayışla yaklaşacağını düşündüğünü dile getirdi.

“Bağrımıza taş basmayabilirdik”

Tatar, yaşananların normal olmadığını ve bu nedenle ağır eleştiriler yapmanın doğru olmayacağını da savundu. “Bağrımıza taş basmayabilirdik” diyen Tatar, bugün Sadullah Ergin’i konuşmak yerine seçime odaklanmak gerektiğini sözlerine ekledi.

ali tatar ahmet tatar chp deva partisi sadullah ergin