Ali Türkşen'den Mehmet Ali Çelebi Yorumu

TAKİP ET

Kardak kahramanı Ali Türkşen, AKP'ye geçeceği konuşulan Mehmet Ali Çelebi'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'den istifa ederek Muharrem İnce öncülüğünde kurulan Memleket Partisi'ne geçen ve oradan da istifa eden Mehmet Ali Çelebi'nin altılı masaya karşı Cumhur İttifakı'ndan yana olduğunu belirttiği ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övdüğü paylaşımlarının ardından AKP'ye geçeceği iddia edildi.

Çelebi'nin AKP'ye geçeceği iddiasına ilişkin Cumhuriyet'e konuşan Kardak kahramanı emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, Hasdal Askeri Cezaevi'nde altlı-üstlü ranzalarda yattığı Mehmet Ali Çelebi'nin kısa süre önce kendisiyle irtibata geçmek istediğini söyledi.

Yakın Zaman Önce Aramış

Yoğun olduğu için telefonlarını açamadığını ancak Çelebi'yle mesajlaştıklarını belirten Türkşen, "Birtakım sıkıntıları olduğunu, 6'lı masanın çözüm üretemeyeceğini ve bir takım gelişmeler olduğunu söyledi" dedi.

"Keşke Telefonu Açsaydım"

"Biraz da üzgünüm keşke telefonu açsaydım ve konuşabilseydik, belki de bunları söyleyecekti" diyen Türkşen, "Arıyorum ancak telefonu kapalı. Bu iddiaları kendisinden teyit etmedim ancak belirli emareler var. Attığı tweetler veya tweetlerini silmesi..." diye konuştu.

"Çelişki Var"

"Şu anda FETÖ ve PKK konusunda Cumhur İttifakı'nın dik bir duruş sergilediği, Millet İttifakı'nın böyle bir durum içerisinde olmadığını söylüyorsa, kendisine bunu sormak isterim, çünkü bir çelişki var" diyen Türkşen, AKP'nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Kürtçü terör örgütü PKK ile mücadelesinde iyi bir karneye sahip olduğunu düşünmediğini söyledi.

"Tezat Var, Desteklemem Mümkün Değil"

"Eğer kendisi bu yapının içerisinde olmayı tercih ettiyse, Habur'da kurulan çadır mahkemelerini, mitinglerdeki beyanatları, PKK ile ya da temsilcileriyle nasıl bir ilişki içerisinde olduğunu, FETÖ örgütü üyelerinin AKP'nin büyük desteğiyle devlet kurumlarına yerleştirildiğini biliyoruz" diyen Türkşen, "Mehmet Ali'nin söylediğinden yola çıkarak, yalnızca bugün 'başarılı' tutum gösteriyor diye biz bu geçmişi sileceksek burda da bir tezat var. Desteklemem mümkün değil. Bizim başımıza bu işleri açan insanların elini kuvvetlendirecek bir yaklaşım içerisinde olması bana pek mantıklı gelmiyor. Bunları kendisine söylemek isterim. Çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

"Bin Parçaya Bölseniz Bir Parçam İktidarın Yanında Durmaz"

Çelebi için "Keşke 'AKP ile asla yanyana duracak bir kişi değilim' dese" diyen Türkşen, "Çok sevinirim. AKP ile bir bağım yok da demiyor. Mehmet Ali çok sevdiğim bir kardeşim, düştüğü bu duruma üzüldüm. Mehmet Ali, Atatürk'ün askeridir ancak Atatürk'ü hafızalarımızdan silmek, yerle yeksan etmek için adeta yemin etmiş 20 yıllık bir iktidarın, bin parçaya bölseniz bir parçam yanında durmaz" şeklinde konuştu.

ali türkşen mehmet ali çelebi yorumu akp geçecek hükümet iktidara partiye kardak kahramanı emekli kurmay albay bin parçaya bölseniz bir parçam iktidarın yanında durmaz tezat var desteklemem mümkün değil çelişki keşke telefonu açsaydım telefonla aramış