Ali Yerlikaya: 2025'te Bütün Polislerde Kamera Olacak, Polisin Yaka Kamerasında Yüz Tanıma Sistemi Olacak

TAKİP ET

CNN Türk'ün programına katılan AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "2025'te bütün polislerde kamera olacak. Polisin yaka kamerasında yüz tanıma sistemi olacak." dedi.

AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CNN Türk'te 'Tarafsız Bölge' programına konuk olarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Kürtçü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlardan bahseden Yerlikaya şu ifadeleri kullandı: 

"365 gün operayon yapıyoruz. Kırsalda yaptığımız operasyon sayısı 17 bin 234. Hain terör örgütü PKK'yı bitirme noktasına getirdiğimiz bir gerçek. Hem kırsalda hem şehirde onların sözde barınma merkezlerinde tarama faaliyetinde bulunuyoruz. En ufak gelen duyumu dahi kayda alıyoruz. Her hafta bana sunum yaparken telsiz kestirmesi şu, duyum bu her türlü detay anlatılır. Çok güçlü bir istihbarat ağımız var. Kabine'de güzel uyumlu bir çalışma var. Terör örgütüne nefes aldırmıyoruz.

Yerli ve milli savunma sanayinin de katkısı çok büyük. Diyelim bir duyum geldi, orada günlerce İHA'mız tur atıyor. Duyumlar doğru gibi davranıp hareket ediyoruz. Bir duyum ile ilgili bir sene boyunca peşinde olduğumuz durumlar da var.

Yerli teknolojilerimiz bize muazzam güç sağladı. İHA ve SİHA ile saniye saniye operasyonu izliyorum. Yerli ve milli savunma sanayinin de katkısı çok büyük. Diyelim bir duyum geldi, orada günlerce İHA'mız tur atıyor. Duyumlar doğru gibi davranıp hareket ediyoruz. Bir duyum ile ilgili bir sene boyunca peşinde olduğumuz durumlar da var. Nefes aldırmıyoruz, aldırmayacağız. Durmayacağız da."

"2025'te Bütün Polislerde Kamera Olacak"

Programa katılan Yerlikaya 2025 yılında bütün polislerin yüz tanıma sistemiyle donatılmış kameralar taşıyacağını belirtirken şu ifadeleri kullandı: 

"2025'te bütün polislerde kamera olacak. Polisin yaka kamerasında yüz tanıma sistemi olacak."

FETÖ İle Mücadele 

"MİT ile birlikte içeride ve dışarıda, bunları özellikle siber vatanda bıraktıkları izleri çok iyi takip ediyoruz. Bunlar zaten Google'a da sorsanız din istismarcısı istihbarat örgütü diye çıkar. Dini duyguları istismar ederek neler yaptıklarını gördük. Terör örgütlerinde özgüven yok. Yapabildikleri tek şey, yapmaya çalıştıkları tek şey, halka çevrimiçi olarak fitne sokmaya çalışmak.

Dini duyguları istismar ederek neler yaptıklarını gördük. Terör örgütlerinde özgüven yok. Yapabildikleri tek şey, yapmaya çalıştıkları tek şey, halka çevrimiçi olarak fitne sokmaya çalışmak."

"Hiçbir Suç Örgütü Kalmayacak"

"Organize suç örgütlerine gelelim. Diz çöktürülmesi gayet doğal bir durum. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Şehir eşkıyalarına geçit veremeyiz' diyor. Bunların taptıkları tek şey para. Paranı verdiği güç bunlara ayrı bir kibir katıyor. Bu 'Sizden daha büyük millet, kolluk, kanun, polis, savcı var' demek. O yüzden böyle oturuyor ve vesikalık veriyor. Organize suç örgütlerinin yereli ulusalı vs hiçbiri umrumuzda değil. Hep şunu söylüyorum emniyetimize, 'Vatandaşımız bunlardan nefret ediyor. İster 3 kişilik olsun ister popüler olsun'.

Bizim dönemimizde 125 terör eylemi engellendi. Bunlardan 91'i bombalı eylem. 1 Ekim EGM'ye bir saldırı girişimi var. 2 terörist etkisiz hale getirildi. Santa Maria Kilisesi'nde saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirildi. 6 Şubat Adliye saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirildi. İdeal hedef sıfır eylem yapabilmeleri. Biz dünyadan daha iyiyiz. İstihbaratımız da polisimiz de kıyas götürmez. Dünya terörizmin finansmanıyla ilgileniyor. Biz de bunla ilgileniyoruz. Para olmadan hiçbir şey yapamazsınız. Bu parayı gayrimeşruyla elde ediyorlar. 170 operasyon yaptık bu konuda. 25 milyon 174 bin TL ele geçirdik. Bu noktada çok hassasız.

Devlete 'Bunların nefesini kes. Niye bunlardan korkayım' diyor. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ikiz kardeş. Birbirimiz için varız. Teknik ve fiziki takip arttı. Bizim yasalarımız sadece garip gurabaya mı uygulanacak? Bu kibir nereden geliyor? Bu kibrin kaynağı paraysa oraya basıyoruz. MASAK muhteşem çalışıyor. Bir ara fenomenler vardı? Neredeler şu an? Fenomenlerin görüntülerinde kabul edilecek bir görüntü var mıydı? MASAK, İçişleri, Siber Daire ve Adalet Bakanlığı işi çok iyi bir noktaya getirdiler. Hadi paylaşım yapsınlar da görelim. 1 hafta 10 gün sürer o da.

Biz şu an medyaya bunu vermek ile, paylaşmak ile meydan okuyoruz. Devletin içinde bir ahenk var. Bununla koordinali şekilde mücadele ediyoruz. 83 milyat TL maddi marlığına el konuldu operasyonlarda."

 

polis ali yerlikaya içişleri bakanlığı kamera yüz tanıma sistemi