Ali Yerlikaya, Kaymakam Burak Akeller'e Destek Çıktı ve Olayla İlgili İnceleme Başlatıldığını Duyurdu

TAKİP ET

AKP'li İçişleri Ali Yerlikaya, hutbede şehitlerimizle ilgili kısmı atlayan imama tepki gösteren kaymakamın "şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan" cami imamına okuması için hatırlatmada bulunduğunu ve Diyanet'in gönderdiği metnin tam okumasını sağladığını söyledi.

AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Diyarbakır Kulp kaymakamı Burak Akeller'in, Kuba Camii imamının Diyanet'in gönderdiği hutbede yer alan şehitlerimizle ilgili kısmı atlayınca imama hatırlatmada bulunarak, metnin tam okunmasını sağladığını söyledi.

Bakanlık tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldığını belirten Yerlikaya, incelemenin sonucu beklenmeden bazı sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştirilerin maksatlı olduğunu belirterek konuyu yakından takip ettiklerini ifade etti.

Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi'nde "şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan" cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okunmasını sağlamıştır. Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz."

ali yerlikaya açıklama kaymakam