Alibaba'nın Kurucusu Jack Ma Aylar Sonra Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'nın 2 aydan uzun bir süredir medyada görülmemesi "kayıp" şüphelerine neden olmuştu

 

Jack Ma Kasım ayından bu yana medyada görülmemiş, Çinli iş insanının nerede olduğu konusu tartışmalara neden olmuştu. Ma'nın kişisel Twitter hesabından paylaştığı son tweet'in 10 Ekim'de atılması ve Ma'nın kendi programı olan "Afrika İş Kahramanları" programının finalinde de yer almaması kayıp iddialarını güçlendirmişti.

Hakkında tutuklandığına yönelik iddialar da öne sürülen Jack Ma, Çin'de 100 köy öğretmeninin yer aldığı bir online toplantıda ortaya çıktı.

Çin'de geleneksel Laba tatilinde ortaya çıkan Ma, öğretmenlere yaptığı konuşmada "Son zamanlar ben ve meslektaşlarım çalışıyor ve düşünüyorduk. Kendimizi eğitim yardımlarına adamak konusunda sağlam bir karar verdik. Kırsalın yeniden canlandırılması ve toplumsal refah bizim neslimizdeki iş adamlarının sorumluluğu" ifadelerini kullandı. 

Ma'nın ayrıca, "Salgın bittiğinde yeniden görüşeceğiz" dediği öğrenildi.

jack ma ali baba alibaba haber alınamıyor jack madan haber alınamıyor jack ma kayıp çinli milyarder alibabanın kurucusu alibaba ceosu alibaba ceo alibaba kayıp alibabanın kurucusu kayıp alibabanın ceosu kayıp ner