Aliyev 9 Köyün Daha İşgalden Kurtarıldığını Açıkladı

TAKİP ET

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 9 köyün daha kurtarıldığını açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, canlı yayında yaptığı açıklamada Azerbaycan ordusunun Karabağ'da 9 köyü daha işgalden kurtardığını açıkladı.

Ayrıca İlham Aliyev, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ordu, Cebrail şehrinin kontrolünü ele geçirdi, ayrıca Cebrail bölgesindeki Karhulu, Şükürbeyli, Yukarı Maryan, Çeleken, Taşkesen, Horovlu, Diçal, Mahmudlu ve Caferabad köylerini işgalden azat etmiştir. Aşk olsun Azerbaycan ordusuna. Karabağ Azerbaycandır!" ifadelerini kullandı.

Canlı yayında Aliyev'in açıklamalarında satır başları şu şekilde:

"Paşinyan her gün dünya liderlerine çağrı yapıyor. Ben kimseyi aramadım. Hiçbir lideri aramadım, lider çağırmadım. Temaslarım oldu ve beni aradılar. Ama Paşinyan'ın aramadığı, yalvarmadığı, elçi göndermediği, ağlamadığı ve diz çökmediği kimse kalmadı. Bu onun sonu. Bizimle normal bir dille konuşsa, kutsal şehrimizi karıştırmasaydı elbette bu sorunun müzakerelerle çözüleceği ümidiyle yaşardık."

”Azerbaycan askeri onları köpek gibi kovuyor. İşgal altındaki topraklarda Azerbaycan bayrakları dikiliyor. Azerbaycan askerleri siperlerinde duruyor, mevzileri bizim elimizde. Tanklarını biz sürüyoruz, diğer silahları da elimizde” 

"Topraklarımızdan çıkın. Ama sözde değil, eyleme dökün. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığınızı söyleyin. Azerbaycan halkından özür diliyorum ve Karabağ'ın Ermenistan olmadığını söyleyin. Bize Ermenistan kuvvetlerinin işgal altındaki topraklardan çekilmesi için bir grafik versin. Bu yapıldığı taktirde ateşkes yeniden sağlanacaktır" 

aliyev ilham aliyev Azerbaycan 9 köy işgal azat Karabağ