Aliyev'den İran'a Net Mesaj: Azerbaycan Dışında Yaşayan Azerbaycanlılara Yardım Etmek İçin Elimizden Geleni Yapacağız

TAKİP ET

Aliyev, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'i kabulünde yaptığı konuşmada İran'a net mesaj verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'i kabul etti.

Aliyev burada yaptığı konuşmada Azerbaycan olarak Türk dünyasının birliğini güçlendirmek için mümkün olan her şeyi yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Türk dünyasının TDT üyesi ülkelerin sınırlarından kat kat büyük olduğunu vurgulayan Aliyev, Türkçe konuşan halkların temsilcileriyle ilişkilere ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Bu konuda faşist molla rejimi ile yönetilen İran'a net mesaj veren Aliyev, "Azerbaycan sınırları dışında yaşayan Azerbaycanlıların sayısı Azerbaycan'da yaşayanlardan birkaç kat daha fazladır. Onların güvenliği, hakları ve esenlikleri bizim için büyük önem taşımaktadır. Biz, kaderin hükmüyle devletimizden ayrı düşen Azerbaycanlılara yardım etmek, onların gelişmesi, Azerbaycan dil, kültür ve geleneklerini korumaları ve kendi tarihi vatanlarıyla bağlarını hiçbir zaman koparmamaları için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

Aliyev, "Bu nedenle önümüzdeki yıllarda, kaderin hükmüyle TDT üyesi ülkelerin sınırları dışında yaşayan kardeşlerimizin hakları, güvenlikleri ve milli kimlikleri konularını teşkilat kapsamında ciddi şekilde müzakere etmemiz gerektiğini düşünüyorum." dedi.

22 yaşındaki Mahsa Amini'nin İran'ın faşist molla rejimine bağlı polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesiyle başlayan protestoların en sert merkezleri Güney Azerbaycan şehirleri oldu. Faşist molla rejimine direnen Güney Azerbaycan Türklerinden birçok genç hayatını kaybetti. 

İran'da Hamaney'i Öven Marş Söylemeyi Reddeden 16 Yaşındaki Çocuk Polisler Tarafından Dövülerek Öldürüldü

Atatürk Resmi Taşıdığı İçin İran Rejimi Tarafından Gözaltına Alınan Güney Azerbaycanlı Türk Serbest Kaldı

Güney Azerbaycanlı Elnaz Rekabi, Tahran'da Tezahüratlarla Karşılandı

Güney Azerbaycan'da Protestolar Sürüyor: Yaklaşık 1700 Soydaşımız Gözaltına Alındı

Hayatını kaybedenler arasında 16 yaşındaki çocuklar da bulunuyor. Faşist molla rejimi, Atatürk fotoğrafı ve Türk bayrağı taşıyan bir çocuğu gözaltına alıp halkın baskısı üzerine serbest de bırakmıştı. 

ilham aliyev iran güney azerbaycan azerbaycan