Aliyev: Ermenistan'ın Toprak İddialarını Ortadan Kaldıracağız

TAKİP ET

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'la müzakerelere ilişkin açıklama yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şuşa'da düzenlenen 5. Dünya Azerbaycanlılar Kongresi'nde yaptığı açıklamada sundukları 5 ilkeyi Ermenistan'ın kabul ettiğini ve bu ilkeler temelinde müzakere amaçladıklarını belirterek "Böylece Ermenistan, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını ve Azerbaycan üzerinde herhangi bir toprak iddiası bulunmadığını ve bundan sonra da olmayacağını resmen beyan etmiştir. Bunun çatışma sonrası dönem için önemli bir an olduğunu düşünüyorum ve bu beş ilke temelinde müzakere etmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu seçeneğin tek çıkış yolu ve son şans olduğunu Ermenistan'ın bilmesi gerektiğini belirten Aliyev, "Kabul etmezlerse Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü tanımayacağız. İkinci Karabağ Savaşı'nın sonuçları göz önüne alındığında, Ermeni tarafı bu adımın nelere yol açacağını anlamalıdır" dedi.

Savaş bitse de Ermenistan'ın toprak iddialarının henüz sona ermediğini belirten Aliyev, "Fakat bu bitecek. Çabalarımız sayesinde Ermenistan'ın ve dünya Ermenilerinin Azerbaycan'a yönelik toprak iddialarını ortadan kaldıracağımızdan eminim" dedi.

ilham aliyev ermenistan azerbaycan toprak iddialarını ortadan kaldıracağız