Aliyev'in Müttefiki Rusya, Türk Topraklarını 'Doğu Ermenistan' Olarak Niteledi

TAKİP ET

İlham Aliyev'in müttefiklik anlaşması imzaladığı Rusya, Nahçıvan ve Karabağ topraklarını "Doğu Ermenistan" olarak niteledi.

Dün, Azerbaycan ve Rusya arasında "müttefiklik anlaşması" imzalanmış, söz konusu anlaşma Azerbaycan'ı adeta Rusya'nın "vassal devleti" haline getirdiği şeklinde yorumlanmıştı. 

Azerbaycan ve Rusya Arasında 'Müttefiklik' Anlaşması İmzalandı


Anlaşmada Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'a ait Nahçıvan ve Karabağ topraklarını "Doğu Ermenistan" olarak niteledi.

Azerbaycanlı gazeteci Ceyhun Aşirov'un aktardığı bilgilere göre Rusya Dışişleri Bakanlığı anlaşmanın imzalandığı gün yaptığı açıklamada Türkmençay Anlaşması'na atıf yapılarak Nahçıvan ve Karabağ bölgesi için "Doğu Ermenistan" denildi.

Aşirov konuya ilişkin bilgi verdiği Twitter paylaşımında "Azerbaycan ile Rusya'nın 'müttefiklik anlaşması' imzalandığı bir gün de Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkmen Çay anlaşmasına atif yaparak, Nahçıvan ve Karabağ bölgesini 'Doğu Ermenistan' olarak tanımladı. Rusya Dışişlerinin Söz konusu açıklamasına, Azerbaycan sert tepki gösterdi" ifadelerini kullandı. 

rusya azerbaycan aliyev putin müttefiklik anlaşması vassal nahçıvan karabağ doğu ermenistan