Aliyev: Paşinyan ile Moskova'da Koşulsuz Görüşmeye Hazırım

TAKİP ET

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile koşulsuz olarak Moskova'da görüşmeye hazır olduğunu belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile koşulsuz olarak Moskova'da görüşmeye hazır olduğunu ancak Ermenistan'ın çatışmaya çözüm bulma yeteneğinden şüphelendiğini ifade etti.

Rus medyasına konuşan Aliyev açıklamasında, "Moskova'da görüşme için bir davetiye almadım. Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya liderlerinin üçlü görüşmelerine birçok kere katıldım fakat Paşinyan iktidara geldikten sonra bu tür bir görüşme gerçekleştirilmedi. Bu görüşmeler önceki Ermeni cumhurbaşkanlarıyla oldu ve hiçbir zaman bunlara katılmaktan kaçınmadım" dedi.

Rusya'nın AGİT Minsk Grubu eş başkanı sıfatıyla çözümde önemli bir role sahip olduğunu belirten Aliyev, "Rusya, her zaman hem Azerbaycan hem de Ermenistan ile yakın ilişkiler sürdürdü ve günümüzde siyasi, ekonomik işbirliği bakımından Rusya, bu iki ülkeyle çok aktif şekilde etkileşim içinde, ayrıcı bizim komşumuz konumunda. Elbette bundan dolayı bu tür görüşmelerin birçoğu Rusya'da gerçekleşti ancak Paşinyan döneminde bu görüşmeler olmadı. Artık bu görüşmelerin ne kadar etkili olacağınıdan emin değilim. Ancak böyle bir teklif geldiğinde, biz her zaman olumlu baktık ve bakacağız." ifadeleri kullandı.

aliyev azerbaycan ilham aliyev ermenistan rusya agit minsk paşinyan moskova