Aliyev Yeni Belarus Elçisinin Güven Mektubunu Kabul Etti

TAKİP ET

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Belarus'un yeni Azerbaycan Büyükelçisi Ravkov'un itimatnamesini kabul etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Belarus Cumhuriyeti'nin yeni Büyükelçisi olarak atanan Andrei Ravkov'un itimatname, yani güven mektubunu kabul etti.

Asker kökenli diplomat Ravkov, Korgeneral rütbesine kadar yükselmiş uzun süre Savunma Bakanı, bir süre de Belarus Güvenlik Konseyi mensubu olarak hizmet etmişti. Ravkov, 19 Şubat tarihinde ise resmen Azerbaycan Büyükelçisi olarak atanmıştıç

Aliyev'in Ravkov'un itimatnamesini kabul etmesinde dikkat çeken husus ise Belarus'un iç politikasındaki kaotik ortamın göz ardı edilmesi oldu. 9 Ağustos'ta gerçekleşen şaibeli seçimden bu yana suların durulmadığı Belarus'ta Diktatör Aleksandr Lukaşenko, yaklaşık 30 yıldır süren iktidarını sürdürebilmek adına muhalefet üzerinde benzersiz bir baskı kurmuş ve muhalefetin seçim sonuçlarına ilişkin muhtelif iddialarına aldırmadan gizlice bir yemin töreni düzenleyerek yeniden görevine başlamıştı. Ancak Kremlin destekli Belarus Diktatörü'nün yemin töreni, birçok ülke tarafından tanınmadı ve Belarus'la ilişkiler askıya alındı.

Bakü'nün attığı son adım ise modern dünyanın Belarus'taki diktatörlüğe karşı ortaya koyduğu tavra katılmadığını ve destek vermediğini düşündürdü.

bakü azerbaycan ilham aliyev bakü büyükelçisi azerbaycan büyükelçisi andrei ravkov itimatname güven mektubu belarus rusya kremlin lukaşenko