Aliyev'den Ateşkes Açıklaması: Anlaşmaya Hazırız

TAKİP ET

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Eylül ayının sonundan bu yana çatışmaların artarak devam ettiği Karabağ'da Ermenilerle ateşkes için anlaşmaya hazır olduklarını açıkladı.

Azerbaycan ordusu, yaklaşık 30 yıldır Ermeni işgali altında olan Türk topraklarını kurtarmak ve sivil yerleşim yerlerini hedef alan terör devletine gereken cevabı vermek için başarılı operasyonlarına devam ederken Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den ateşkese ilişkin yeni bir açıklama daha geldi.

Fox News'e konuşan Aliyev, "Bugün dahi ateşkes konusunda anlaşmaya hazırız. Fakat aynı zamanda Ermenistan Başbakanı, ABD, Rusya ve Fransa'nın ortaklaşa geliştirdiği ilkelere bağlı olduklarını beyan etmeli" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Aliyev, daha önce de Fransız gazetesi Le Figaro'ya verdiği bir demeçte "27 Eylül'de Dağlık Karabağ'da askeri faaliyetleri başlatan Azerbaycan değil Ermenistan'dı. Bakü orantılı bir karşılık vererek uluslararası düzeyde Azerbaycan toprağı olarak tanınan bölgeleri işgalden kurtardı ve kurtarmaya devam edecek. Bizim tutumumuz açık; Ermenistan ateşe son vermezse topraklarımızı özgürleştirmeye devam edeceğiz" sözleriyle ateşkes için şartlarının Ermeni saldırılarının son bulması olduğunu vurgulamıştı.

azerbaycan cumhurbaşkanı dağlık karabağ statüko ateşkese hazırız nikol paşinyan işgal ermenistan rusya baskısı le figaro