Alkol Piyasasında Yeni Düzenleme: Bazı İş ve İşlemler İçin İmza Sirküsü Şartı Kaldırıldı

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanlığı; etil alkol tesisi kuracak, üretim ve ithalat yapacak gerçek ve tüzel kişilerden istenen imza sirküsü şartını kaldırdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan, etil alkol tesisi üretimini düzenleyen esaslar ile ilgili yönetmelik değişikleri Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğe göre; alkol ve alkollü içki sektörüne üretici olarak girecek, üretimini farklı kategoride bir alkollü içki üretimine dönüştürecek, yeni alkollü ürün ekleyecek gerçek ve tüzel kişilerin sözleşmelerinde imza sirküleri istenmeyecek.

Alkol, alkollü içki ve metanol ithal etmek isteyen gerçek ve tüzel kişilerin uygunluk belgesi taleplerinde de yine aynı şekilde imza sirküsü talep edilmeyerek ana sözleşmelerin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayımlanması yeterli görülecek.

Etil alkol üretim tesisi kuracak gerçek veya tüzel kişilerin taleplerine ilişkin dilekçelerde ise yetkili kişilere ait imza sirkülerinin bulunması şart koşulmayacak. Bu kişilerden Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayımlanmış şirket ana sözleşmesi ile varsa bunların tadilleri talep edilecek.

Uygulama, etil alkol veya metanol ithal etmek isteyen gerçek veya tüzel kişilerin firmalarına ilişkin belgelerde yer alanlara ait imza sirküleri için de geçerli kılınacak.

alkol piyasası düzenleme yönetmelik resmi gazete karar yeni tarım ve orman bakanlığı imza sirküsü şartı aranmayacak istenmeyecek talep edilmeyecek etil alkol üretim tesisi ithal gerçek ve tüzel kişiler firmala