Alkol Satan Markete Ceza Yazan Polis: Yazılı Tebligat Yok Ama Haberlerde Söylendi

TAKİP ET

Tam kapanmanın ilk gününde, alkol satışını yasaklayan kanunsuz uygulamanın örnekleri de peş peşe sosyal medyaya düşmeye devam ediyor.

Alkol satışını yasaklayan kanunsuz karara binaen polis ve zabıta ekipleri, satış yapılan marketleri gezip tutanak tutuyor.

AKP’nin salgın önlemi adı altında alkollü içki satışını kanuna aykırı bir biçimde yasaklamasının ardından kolluk güçleri de  bu kanunsuz kararı fiilen uygulamaya geçirmeye başladı. Alkollü içki satışı yapan marketlere gelen polis ve zabıta ekipleri, içki satışı yapıldığı ihbarı üzerine geldikleri marketlerde tutanak tutuyor.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesindeki bir markete gelen polisler, büyük bir gayretkeşlik ve adanmışlıkla alkollü içki satışı yapıldığını tespit ederek tutanak tuttu.

"Tebligat yok ama haberler var"

Kanunu uygulamakla vazifeli olan polisler, kanunsuzluğu uygulamaya başladı. Mağaza müdürünün kararla ilgili kendilerine bir tebligat gönderilmediğini söylemesi üzerine polis, "Yazılı tebligat yok ama haberlerde gerekli kurumlar durumu bildirdiler. Tebligat niteliği taşıyor. İtirazınız varsa sulh ceza mahkemesinde ceza tebligatı geldikten sonra başvurunuzu yapabilirsiniz" şeklinde bir cevap veriyor.

Başka bir kanunsuz yasak uygulaması da Van’dan meydana geldi. Şehrin merkezinde yer alan Maraş Caddesi’ndeki bir zincir markete gelen zabıta ekibi, alkollü içki satışı yapıldığını yine aynı gayretkeşlik ve adanmışlıkla tespit ederek tutanak tuttu. Zabıtalar, daha sonra da marketteki içki bölümünü kapattırıp satışın yasak olduğunu bildiren yazı astırdı.

tam kapanma alkol yasağı alkol satıi yasağı alkollü içki yasağı içki yasağı tekel sokağa çıkma yasağı kısıtlamalar tekellere ceza tekel bayi alkol satışı pandemi korona virüs çin virüsü kovid-19 covid-19