Alkol ve Sigara ile İlgili Yeni Yasaklar Gündemde

TAKİP ET

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay alkol ve tütün ürünleriyle alakalı yeni yasakların gelebileceğini belirtti.

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, alkol ve tütün bağımlılığıyla mücadele kapsamında yeni önlemlerin alınabileceğini duyurdu. Buna göre, alkol ve tütün ürünleri reklam panolarıyla dükkan isimlerinde bazı yasaklar getirilecek.

Oktay, bağımlılıkla mücadeleyi uyuşturucu, tütün ve tütün ürünleri, alkol ve davranışsal (dijital bağımlılık, kumar vb.) gibi dört ana başlıkta incelediklerini ifade ederek alkol ve tütün mamulleri satışı yapıldığını gösteren reklam niteliğindeki tabela ve ayaklı panoların kullanımı ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin dükkân ismi olarak verilmesinin önüne geçilecek ve bu yıl "Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği" başlatılacak. Öte yandan nargilelik tütün ürünlerinde aromanın yasaklanmasına yönelik düzenlemeler yapmanın da eylem planları dahilinde olduğunu belirten Oktay, ayrıca tüm internet servis sağlayıcıları yeni aboneliklerini güvenli internet hizmeti ile başlatılarak siber zorbalık ve dijital kumara yönelik önlemlerin artırılacağını ifade etti. 

alkol tütün yasak düzenleme mücadele fuat oktay yeni yasaklar gelecek geliyor geldi